Revelion 2021! Țara care a trecut deja în noul an, cu mulțime pe străzi și focuri de artificii, pentru că a reușit să țină sub control epidemia

A început Revelion 2021! Cu fiecare oră care trece, tot mai multe țări se apropie de marea sărbătoare și lasă în spate un an dificil, un an în care pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga planetă. 

La Mulți Ani 2021! Putem să facem această urare celor care trăiesc în Noua Zeelandă. Țara a intrat oficial în Noul An.

Momentul a fost marcat la Auckland, prin tradiționalul foc de artificii, transmite Tvr.ro. Mai mult, festivitățile au decurs la fel ca în ceilalți ani, cu mii de oameni în stradă și spectacole.

Noua Zeelandă este una dintre puținele țări care a reușit și țină pandemia de COVID sub control și a raportat mai puțin de 50 de cazuri în ultima săptămână. O imagine total diferită față de emisfera vestică, unde trecerea dintre ani este exclusiv un eveniment privat, de familie.

Și o mică parte din Rusia se alătură celor deja trecuți în noul an. Yaren, Tarawa și Anadyr sunt câteva orașe de pe această listă.

La ora 15:00, ora Moldovei, noul an ajunge și în Australia. De fapt, în cea mai mare parte a țării, în orașe precum Melbourne, Sydney, Canberra sau Honiara. Încet, încet, alte orașe din Australia intră în noul an.

În momentul în care România și Moldova pășesc în 2021, va fi Revelionul și în alte 30 de țări. La ora 18.00, China intră în noul an, urmată, la o oră distanță, de Thailanda și cea mai mare parte din Indonezia.

Abia la ora 20.00, alte câteva regiuni din Rusia intră în 2021, urmate de Nepal, Sri Lanka și India, la 20.30, precum și Pakistan la ora 21.00. La 21.30, lista este continuată de Afghanistan, iar la ora 22.00, cea mai mare parte din Rusia se alătură regiunilor locale deja intrate în noul an. La orele 22.30 și 23.00, Iran și Irak vor sărbători intrarea în 2021.

Împreună cu Republica Moldova, orologiile vor bate ora 00.00, în România, Egipt, Turcia, Grecia, Israel, Finlanda, Ucraina și alte țări. Apoi, urmează Germania, Norvegia, Franța, Austria, Spania, Suedia, Italia, Belgia, Anglia, Irlanda, Portugalia.

SUA intră în noul an între orele 07.00 și 14.00, ora Moldovei, în funcție de zonă.

Autoritățile ne îndeamnă ca la trecerea dintre ani să respectăm în continuare măsurile de precauție pentru a evita răspândirea virusului.

Să le păstrăm amintirea vie în inimile noastre! Anul 2020 a răpit prematur viețile a peste 2.950 de oameni, din care 83 angajați în sănătate
Articolul anterior
Anul Nou cu până la +13 grade în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante