Video! Revolta unei femei internate cu Covid-19, la Spitalul din Soroca

O femeie din Soroca, diagnosticată cu Covid-19, descrie situația din spitalul din localitate, acuzând administrația instituției de neglijență. Ea spune că pacienții nu sunt vizitați de medici și nu primesc informații despre medicamentele pe care le primesc și care le provoacă reacții adverse puternice. De asemenea, în spital nu există apă caldă pentru igiena corpului, motiv pentru care condițiile lasă mult de dorit.

separator
Femeia spune că s-ar fi infectat de coronavirus la spital, în timp ce era internată pentru o intervenție chirurgicală. Aceasta acuză administrația spitalului că ar fi tăinuit cazurile de Covid-19 în rândul personalului medical, iar, în consecință, s-a infectat și a transmis infecția soțului, punându-și totodată în pericol copii.

,,Sunt o pacientă infectată cu Covid-19, fiind internată în spital pentru o intervenție. Am mers acasă și mi-am pus în pericol copii, am infectat soțul. După ce am fost externată, pe data de 25, am făcut febra câteva zile, după aceea febra a dispărut, iar odată cu aceasta a dispărut și gustul și mirosul, în acest timp și soțul a făcut febră”.

Pacienta spune că atât ea, cât și soțul ei, au fost transportați la Spitalul de boli infecțioase, unde li s-au prelevat probe pentru testul Covid-19, însă au fost nevoiți să aștepte rezultatul timp de 4 zile, nu 24 de ore așa cum susțin autoritățile. Femeia mai spune că personalul medical din instituție a fost foarte receptiv, chiar dacă condițiile din spital nu ar fi de 2.500 lei după cum afirmă autorităților. Totuși, lucrurile s-au schimbat radical după ce soții au fost transferați la fostul Spital de Tuberculoză din Soroca.

,,N-avem gram de apă, de 6 zile stăm într-o stare, nu știu cum să spun, asta e zero, se poate de răbdat și înțeles, dar comportamentul personalului medical s-a schimbat total. Cum să stăm noi 14 zile aici, fără să ne spălăm. Doamna Ministră a afirmat și astăzi câți pacienți sunt în stare gravă, în stare satisfăcătoare, dar de unde știe dumneaei așa date dacă pe noi nimeni nu ne întreabă nimic.”

Pacienta susține că după începerea tratamentului au apărut reacții nedorite, precum greața și dureri pronunțate la nivelul abdomenului, însă nu cunoaște dacă aceste reacții sunt cauzate de tratamentul primit, dar nici ce medicamente i-au fost administrate, deoarece asistenta medicală nu i-a putut oferi un răspuns, iar pacienții nu sunt vizitați de medici. Vezi video!

Suntem în așteptarea unei reacții din partea conducerii spitalului din Soroca.

Secretar de stat la Ministerul Educaţiei, despre învăţământul la distanţă: rolul părinţilor este crucial
Articolul anterior
Un grefier din Chișinău, depistat pozitiv cu Covid-19. Judecătoria nu este plasată în carantină
Articolul următor
Alte articole interesante