Rezultat pozitiv. Moldoveancă, infectată cu coronavirus în Italia. O altă persoană este suspectă

În contextul suspectării cazurilor de infecții cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Republica Italiană și Japonia, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor Republicii Moldova aflați în străinătate să respecte cu strictețe recomandările autorităților referitoare la situația epidemiologică de moment.

separator
În prezent, Ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autoritățile italiene cu atribuții în gestionarea situației privind coronavirusul.

În momentul de față, Misiunile Diplomatice din peninsulă au informat despre rezultatul pozitiv al testului prelevat în urmă cu 2 zile de la doamna, cetățean al Republicii Moldova, care intrase anterior în contact cu o persoană infectată cu virusul COVID-19.

Celei de-a doua persoane, care s-a aflat în contact cu cetățeana italiană infectată i s-au prelevat probe pentru testare, urmând ca în următoarele zile să vină și rezultatul analizelor.

Starea de sănătate a celor doua persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară.

Despre evoluția celor două cazuri, autoritățile italiene vor informa constant Misiunile noastre Diplomatice.

MAEIE informează că cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgență:

Ambasada Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091;

Consulatul General de la Milano +39 3206108989;

Consulatul din Padova +39 3805905331;

precum şi la Centrul de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

Medic infecționist: ,,Coronavirusul este de 10 ori mai slab decât virusul gripal”
Articolul anterior
România confirmă alte două cazuri de infectare cu Covid-19. Din ce localități sunt pacienții?
Articolul următor
Alte articole interesante