Rezultate parțiale a prezidențialelor din România: Cine câștigă detașat alegerile

Rezultate parțiale în timp real ale alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie, primul tur de scrutin, au fost publicate pe site-ul prezența.roaep.ro. Pe primul loc se află candidatul independent Călin Georgescu, urmat de Marcel Ciolacu, Elena Lasconi și George Simion. 14 candidați au fost pe buletinele de vot, scrie digi24.ro.

Iată cum arată tabloul în această dimineață.

Diferență de sub o mie de voturi între Lasconi și Ciolacu

ACTUALIZARE 08.15 Diferența dintre candidatul PSD, Marcel Ciolacu, și Elena Lasconi, de la USR, a scăzut la sub o mie de voturi.  Potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permamentă, după centralizarea voturilor din 99,87% dintre secții, Marcel Ciolacu are cu doar 946 de voturi mai mult decât președinta USR. Rezultele în acest moment: Călin Georgescu: 2.115.038 – 22,92% Marcel Ciolacu: 1.768.738 – 19,17% Elena Lasconi: 1.767.792 – 19,16 Diferență de 0,03% între Ciolacu și Lasconi

ACTUALIZARE 8.00 Diferența dintre Marcel Ciolacu și Elena Lasconi a ajuns la 3.340, fiind numărate în prezent voturile din străinătate. Diferența dintre cei doi a scăzut încontinuu pe măsură ce au fost numărate voturile din diaspora. Potrivit datelor AEP, au fost numărate, la această oră, 97,89% din voturile din Diaspora. La nivel procentual, în acest moment, Marcel Ciolacu are 19,18% din voturi, iar Elena Lasconi are 19,15% – respectiv o diferență de 0,03% între candidatul PSD și candidata USR.

Cum s-a împărțit votul din diaspora

ACTUALIZARE 7.40 Călin Georgescu a obținut cele mai multe voturi și în diaspora, arată datele după centralizarea a 97,15% din voturi. El a obținut 43,42% din voturi.

Luptă strânsă pentru locul doi

ACTUALIZARE 7.10 Diferența dintre Ciolacu și Lasconi scade tot mai mult. Momentan, cei doi candidați sunt despărțiți de 4.759 de voturi, după ce centralizarea 99,76% din voturi. Procentual, diferența dintre candidatul PSD și candidata USR înseamnă de 0,05%. Rezultele în acest moment: Călin Georgescu: 2.105.772 – 22,87 % Marcel Ciolacu: 1.767.895 – 19,19% Elena Lasconi: 1.763.230 – 19,14%.

Prezența la vot a fost 52,52%. Au votat 9.459.169 de alegători din țară și 815.784 din străinătate.

Un bărbat căsătorit şi cu doi copii s-a lăsat păcălit pe TikTok şi i-a trimis 50.000 de euro unei tinere care pretindea că îl iubeşte

Un bărbat din judeţul Iaşi care munceşte de ani buni în Anglia, căsătorit şi cu doi copii, a căzut victimă unei escrocherii „clasice”, pe TikTok. El a trimis 50.000 de euro în contul unei „tinere” care l-a agăţat pe platforma de socializare şi l-a convins că este îndrăgostită de el, scrie adevarul.ro.

 Deși autoritățile și mass-media au avertizat în numeroase rânduri asupra diverselor metode de escrocherii online, acestea funcţionează în continuare, mai ales când e vorba de „iubire adevărată”.

Una dintre cele mai recente victime este un bărbat din Ruginoasa, judeţul Iaşi, care munceşte de ceva ani în Anglia în domeniul construcţiilor, căsătorit şi cu doi copii acasă, care a trimis 50.000 de euro în contul unei tinere care l-a abordat pe o reţea de socializare.

Așa-zisaa lor oveste de dragoste a început în urmă cu şapte luni pe TikTok, timp în care persoana care se ascundea în spatele contului a reuşit să-l convingă pe bărbat că este îndrăgostită nebuneşte de el şi să-i câştige încrederea.

„Mi-a scris că mă iubeşte. Şi-a făcut tricou cu mine. Plângea, mă suna de 30-40 de ori pe zi”, le-a povestit ulterior bărbatul poliţiştilor.

„M-a înjurat, că sunt prost”

Ieşeanul nu a putut rămâne indiferent la declaraţiile tinerei, care printre mesaje emoţionante şi promisiuni îi transmitea şi că are nevoie de bani, astfel că în această perioadă de timp i-a trimis diverse sume de bani, mai mici sau mai mari, ajungând la suma de 50.000 de euro.

„Spunea că vrea să fie cu mine. Că e săracă, n-are bani…”, a mai povestit bărbatul.

A fost cutremur în România

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade s-a produs vineri, 10 ianuarie, în zona seismică Vrancea, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), scrie adevarul.ro.

„În ziua de 10 Ianuarie 2025, la ora 15:49:26 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, PRAHOVA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 140.0 km”, a transmis INCDFP.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km SE de Brașov, 50km N de Ploiești, 57km SE de Sfântu-Gheorghe, 64km NV de Buzău, 72km NE de Târgoviște, 91km V de Focșani. 

Ultimul cutremur din zona seismică Vrancea a avut loc la 27 decembrie 2024.

Trump, primul președinte american condamnat penal. Ce sentință a primit, cu doar 10 zile înainte de preluarea mandatului

Judecătorul Juan Merchan l-a condamnat pe Donald Trump la eliberare necondiționată, permițând președintelui ales să evite închisoarea, amenzile sau probațiunea, scrie adevarul.ro

Donald Trump este primul președinte al SUA condamnat într-un proces penal. El a fost condamnat pentru falsificarea unor documente contabile care dovedeau plăți către o actriță de filme pentru adulți, prin care îi cumpăra tăcerea legată de o aventură extraconjugală.

Președintele ales a fost găsit vinovat pentru 34 de infracțiuni legate de folosirea banilor din campania electorală din 2016. 

Judecătorul Juan Merchan a indicat anterior că liderul republican nu va face închisoare pentru faptele comise. Cu toate că nu va avea o pedeapsă privativă de libertate, Donald Trump va rămâne cu statutul de infractor condamnat.

„Protecția acordată funcției de președinte nu este un factor atenuant. Ele nu reduc gravitatea infracțiunii și nici nu justifică săvârșirea acesteia în niciun fel”, a spus judecătorul.

Președintele ales și avocatul său a strigat că este „o nedreptate”, iar Donald Trump le-a mulțumit amenințător procurorului și judecătorului. 

Inițial, Donald Trump urma să fie condamnat pe 11 iulie. O decizie a Curții Supreme a SUA, dată pe 1 iulie, le-a conferit președinților americani o imunitate largă împotriva urmăririi penale.

Pe 3 ianuarie judecătorul Juan Merchan a decis că nu există niciun impediment legal pentru pronunțarea sentinței, moment programat să aibă loc pe 10 ianuarie.

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă
Articolul anterior
Moldoveanul Oleg Spînu, duet de excepție la Vocea României: A atins inimile tuturor
Articolul următor