Rezultatele celui mai recent studiu: Jumătate dintre respondenții europeni își planifică vacanțele de iarnă

În timp ce impactul pandemiei de COVID-19 ne forțează să ne adaptăm la „un nou normal”, mulți europeni încă își doresc să călătorească în țările lor, sau chiar mai departe. Conform ultimului studiu realizat de LuggageHero, aproximativ jumătate dintre respondenții din Europa își planifică vacanțele de iarnă.

separator

Alte constatări curioase:

1. Chiar dacă doar 13% dintre respondenți au planificat la începutul anului o călătorie în interiorul țării, 38% au călătorit în acest fel, de fapt, datorită restricțiilor de călătorie internaționale. În ceea ce privește destinațiile turistice, orașele au devenit mai puțin atractive, primind doar 37% dintre respondenți. Din nou, acest lucru contrastează cu planurile inițiale, conform cărora 77% dintre participanți planificaseră cel puțin un city break în 2020.

2. Nu mai puțin de 53% dintre participanții europeni încă își doresc să călătorească în vacanța de iarnă, dintre care aproximativ o treime se vor limita la deplasări în interiorul țării.

Încă de la începutul restricțiilor datorate pandemiei, compania de găzduire a bagajelor pe termen scurt LuggageHero a efectuat sondaje repetate în Europa, Statele Unite ale Americii și în restul lumii. Acest chestionar a fost completat între 20-26 Octombrie prin formulare online, respectând echilibrul de vârstă și gen. Aici pot fi găsite detaliile raportului din luna Octombrie, dar puteți citi și rapoartele celorlalte sondaje din lunile iulie, mai, aprilie, sau martie.

Planurile de la începutul anului nu au putut fi realizate

Chiar dacă europenii și-au dorit multe călătorii atunci când acest an a început, restricțiile de călătorie și îngrijorările privind sănătatea au limitat multe dintre acele dorințe: deși doar 11% dintre participanții europeni la sondajul din luna Octombrie nu planificaseră nicio călătorie în 2020, aproape de trei ori mai mulți (31%) au stat acasă în primele 10 luni ale anului.

În ceea ce îi privește pe cei care au reușit să călătorească, 38% s-au deplasat cel puțin o dată în interiorul țării, de trei ori mai mult decât au planificat înainte de răspândirea virusului.

Pe lângă distanțe, tipurile de călătorii s-au modificat, de asemenea, în 2020, reducând călătoriile de tip city break până la 37% dintre alegerile europenilor, o scădere drastică de la 77%, înainte ca restricțiile de călătorie să fie un factor principal al planurilor de vacanță.

Călătoriile în natură nu au compensat prea mult din pierderea călătoriilor în orașe, acest tip de excursii crescând doar cu 5% în comparație cu planurile inițiale.

Ce urmează?

Odată cu trecerea timpului, europenii par să se obișnuiască cu acest mod mai atent de a călători și se simt încrezători în lunile care urmează. Mai mult de jumătate dintre participanții din Europa (53%) își fac planuri de vacanță pentru lunile de iarnă, sperând că noile valuri de infecții vor fi controlate și că un vaccin ar putea fi disponibil în curând. Totuși, aproximativ o treime dintre acești călători vor sta mai aproape de casă, luând în calcul doar deplasări în interiorul țării.

Cum vor arăta călătoriile în lunile viitoare?

Închirierile pe termen scurt sunt încă preferate în defavoarea hotelurilor, deoarece călătorii consideră că unitățile independente le permit să își asigure igiena corespunzătoare și managementul riscurilor privind infecțiile cu COVID-19. Doar 14% dintre respondenții europeni preferă hotelurile, în timp ce 41% nu vor folosi unități externe pentru cazarea în lunile de iarnă.

În ceea ce privește finanțele, bugetele de călătorie din 2020 au suferit un impact considerabil, doar 36% dintre fondurile inițiale pentru vacanță rămânând neatinse. Tăierile masive încă sunt prezente, 40% dintre participanții din Europa afirmând că și-au redus cheltuielile de vacanță pentru acest an cu mai mult de 40% în comparație cu planurile inițiale. Aceste valori reprezintă cel mai mare impact financiar de când LuggageHero a început să analizeze acest aspect, în luna martie.

„Aceste rezultate relevă ceea ce am observat și prin activitatea noastră de găzduire a bagajelor – mai mulți oameni călătoresc în înteriorul țării și folosesc închirierile pe termen scurt, parte din segmentul nostru de piață,” a afirmat Jannik Lawaetz, CEO și co-fondator al LuggageHero.

„Suntem optimiști în privința călătoriilor în 2021, dar și încântați că oamenii sunt precauți și atenți la provocările din această perioadă, pentru că doar așa ne vom putea întoarce la un ritm sustenabil al călătoriilor.”, a adăugat el.

Imediat după începutul pandemiei, LuggageHero a adoptat noi măsuri pentru a deveni un furnizor turistic „fără atingeri”. Rezervările se fac prin aplicație, iar clienții aplică singuri sigiliile de securitate în timpul procesului de stocare. Ca întotdeauna, anulările sunt complet gratuite.

Despre LuggageHero

LuggageHero este o rețea globală de stocare a bagajelor într-un mod sigur, comod și econom, prin parteneriate cu afaceri locale precum cafenele, magazine sau hoteluri. A stocat deja bagaje pentru mai mult de 2 milioane de ore în cele peste 1000 de locații partenere în Europa și America de Nord. A fost recomandat de publicații importante, precum New York Times, Lonely Planet, The Washington Post sau CNBC.

VIDEO! Povestea cățelului care n-a putut să moară până când nu și-a văzut stăpâna mireasă!

Câinii sunt, fără îndoială, cele mai loiale și mai blânde creaturi de pe Pământ. Iar legătura care unește un om și companionul său cu patru picioare este greu de descris prin cuvinte. Iar această poveste minunată vorbește despre dragostea, respectul și legătura profundă pe care o pot împărtăși un om și un câine, scrie stiriromania.ro.

Niște oameni l-au găsit într-un cărucior de cumpărături, înghețat

Kelly O’Connell și iubitul ei cățeluș, Charlie Bear, s-au cunoscut în urmă cu 15 ani. Pe atunci, tânăra de 19 ani făcea muncă de voluntariat la un adăpost local pentru animale din statul New York. Charlie avea doar 12 săptămâni când a ajuns la adăpost, după ce niște oameni l-au găsit într-un cărucior de cumpărături, înghețat. Chiar dacă Kelly nu căuta să adopte un câine la acel moment, când l-a văzut pe micuț a știut că așa trebuia să fie. „A venit și am zis: ‘Da. Îl iau pe acest cățeluș acasă’„, își amintește ea, scrie toanit.co.

După câțiva ani, Kelly, care între timp a absolvit școala de medicină veterinară, s-a mutat în Colorado, unde l-a întâlnit pe James Garvin (de asemenea medic veterinar). A fost dragoste la prima vedere și, la scurt timp după ce s-au cunoscut, au decis să se mute împreună (și Charlie, bineînțeles). Nu a durat prea mult până când, Kelly și James au decis să se căsătorească. Bineînțeles, au vrut ca și Charlie să fie acolo.

Câinele a fost diagnosticat cu o boală gravă!

Dar, din păcate, câinele în vârstă de 15 ani fusese diagnosticat cu o boală a creierului. Starea lui se înrăutățea și era foarte slăbit. Stăpânii săi se temeau că nu va putea fi prezent în ziua nunții lor. „De fapt, făcusem o programare pentru ca cineva să vină la noi acasă și urma să-l eutanasiem cu o săptămână înainte de nuntă, pentru că avusese cinci crize și ne gândeam „asta e prea mult, nu mai vreau să fac asta pentru el”„, a spus Kelly!

În mod miraculos, cu o săptămână înainte de nuntă, Charlie a început să se simtă mai bine. „În cele din urmă, a fost aproape ca și cum ar fi fost ca și cum ar fi spus ‘nu, vreau să văd asta’”, a spus femeia. „S-a simțit mai bine. Părea un câine cu totul nou„.

Charlie a participat într-adevăr la nunta oamenilor săi favoriți, iar momentele pe care le-au împărtășit au fost atât de emoționante. Din fericire, scenele adorabile au fost surprinse pe cameră de fotograful nunții, Jen Dziuvenis.

„Nu există suficient rimel în lume pentru aceste momente„, a spus Jen. „Așa arată dragostea. Dragostea pentru familie, dragostea pentru animale… A fost cea mai emoționantă manifestare de acest gen pe care am văzut-o.”

La o săptămână după, Charlie a fost eutanasiat și a murit liniștit, înconjurat de familia sa iubitoare. Va rămâne mereu în memoria lui Kelly și Jason! „Au fost 15 ani fenomenali. Asta e sigur”, a spus Kelly.

Ce ruj să folosești în funcție de zodie. Femeile Berbec, Săgetător și Vărsător trebuie sa știe

Rujul a devenit de-a lungul anilor unul dintre cele mai iubite produse de înfrumusețare. El nu poate lipsi de pe fețele doamnelor și trebuie să avem mare grijă ce nuanțe vom folosi. Dacă ne ghidăm după zodia noastră, vom avea parte de rezultate wow care vor încânta pe toată lumea.

Femeilor le place să se îngrijească, iar rujul nu poate să lipsească din poșeta unei doamne. El oferă senzualitate și dă o doză de încredere în sine. Pentru a știi ce culoare se potrivește, nativele a trei zodii au aflat ce este mai potrivit pentru ele.

Berbec

Îți place să ai grijă de tine, iar asta se vede de cum îți faci apariția într-o încăpere. Ai planuri mărețe cu privire la viață și te atrag, cel mai mult, nuanțele de bej, maro sau de gri. Nu vrei să ieși în evidență, iar stilul său este unul simplu, dar de bun gust. Ca și ruj, vei alege un produs de calitate în nuanțe de roz pal sau nude.

Săgetător

Ești o persoană puternică, îți dorești să înveți cât mai multe despre viață și nu lași pe nimeni să te dărâme. Ai perioade tot mai agitate și asta fiindcă îți place să te implici în cât mai multe lucruri care să-ți aducă fericirea. Nuanțele de ruj pe care le folosești trandafiriu sau corai, îndrăznețe sau și senzuale.

Vărsător

Nativii Vărsător sunt persoane excentrice cărora le place să iasă în evidență atât prin activitățile pe care le fac, cât și prin felul în care arată. Aveți o mulțime de idei bizare și vă doriți să schimbați lumea. În ceea ce privește stilul vestimentar, îți place să încerci stiluri noi și nu te poți opri la unul singur. Cu toate astea îți dorești să ieși din anonimat, iar nuanțele de ruj pe care le folosești sunt cele excentrice, poate mov, albastru deschis sau roz.

sursa: www.spynews.ro

Andreea Bălan, diagnosticată cu o boală intimă extrem de rară. Din păcate, incurabilă

În martie 2019, pe când o aducea pe lume pe cea de-a doua fetiță a sa, Andreea Bălan a suferit un stop cardiac și era cât pe ce să moară, iar după a trebuit să fie operată de mai multe ori.

”Momentul a fost o cumpănă. Pentru că eu am pierdut și o parte din mine, eu nu mai sunt întreagă și n-am spus niciodată de ce nu mai pot să fac copii. Și nici nu știu dacă am să spun vreodată, dar eu nu mai sunt la fel”, a dezvăluit Andreea Bălan.

Jumătatea trupei Andre a vorbit despre probleme de viață cu care s-a confruntat în ultimii ani. Invitată în podcast-ul lui Cătălin Măruță, Andreea a mărturisit că medicii i-au pus diagnostic dureros, despre care nu a vorbit niciodată până acum. ”Întreaga echipă m-a salvat. Când m-am trezit mi s-a spus ce s-a întâmplat, că am fost la un pas de moarte, dar mi-au comunicat și o veste mai proastă, pe care nu am făcut-o publică și nici nu o pot face. Atunci mi-am dat seama că dacă nu am sănătate nu pot face nimic. A fost îngrozitor, crunt. Este vorba despre o chestie pe viață. Poate odată o s-o fac (nr. o să spună despre ce este vorba), dar acum nu mă simt pregătită, a spus Andreea Bălan. Potrivit Andreei este vorba despre o chestie intimă, dar momentan nu dorește să vorbească despre această problemă.

I s-a oprit inima pentru câteva secunde

La câteva zile după ce a născut-o pe Clara, Andreea Bălan a povestit clipele cumplite prin care a trecut. ”Imediat după ce am pupat-o pe fetiță am intrat stop cardio-respirator și a început resuscitarea. Mi s-au administrat medicamente și cred că medicamentele m-au făcut să uit ceea ce s-a întâmplat cu cinci minute înainte”, a dezvăluit vedeta, la o emisiune TV.

”Nu se întâmplă doar la cezariană. Se poate întâmpla și când naști natural și acel lichid ajunge în fluxul sanguin. Un minut a durat resuscitarea. După ce m-au cusut, m-au redeschis pentru că am început să sângerez și au început să curețe tot ce era acolo”, a spus Andreea Bălan, câteva zile mai târziu.

La o săptămână de la naștere, Andreea Bălan a ajuns din nou la spital şi a fost operată de urgenţă după ce a suferit o hemoragie masivă, iar medicii au observat că s-au format mai multe hematoame sub prima operaţie. Abia câteva săptămâni mai târziu, Andreea Bălan putea să spună că e bine și că poate să-și continue viața.

sursa: www.stiriromania.ro

Conform rapoartelor instituțiilor medicale, utilizarea Proteflazid reduce numărul de îmbolnăviri ale medicilor de 2,2 ori ©
Articolul anterior
Coronavirus: 935 de cazuri confirmate, astăzi, în Moldova
Articolul următor