fgf

Nicu Popescu: Republica Moldova va fi pregătită până la sfârșitul acestui an să înceapă negocierile pentru aderare la UE

Republica Moldova până la sfârșitul acestui an va fi pregătită să înceapă negocierile pentru aderare, a declarat pentru Radio Moldova ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Potrivit oficialului, urmează ca țara noastră să convingă liderii statelor membre ale Uniunii Europene că a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene, deși mai sunt restanțe în sectorul justiției.

tribuna.md

„Obiectivul nostru este ca până la sfârșitul acestui an să convingem inițial Comisia Europeană și apoi fiecare stat membru al Uniunii Europene că Repubilca Moldova merită să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană. În sensul calendaristic, principalele etape ale acestui proces sunt luna octombrie, când Comisia Europeană va publica raportul care evaluează progresul Republicii Moldova și în acel raport Comisia Europeană trebuie să constate dacă Republica Moldova a îndeplinit suficient sau nu recomandările”, a explicat Nicu Popescu.

Amintim că președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, după Summitul Comunității Politici Europene desfășurat la 1 iunie la Bulboaca, a declarat că locul Republicii Moldova este în Europa. Țara a întreprins pași concreți în această direcție și negocierile pentru aderare ar putea începe în acest an. Dar, în opinia oficialei, momentul aderării mai depinde și de contextul politic.

Fetiță sau băiețel? Tany Vander a dat o petrecere pentru a anunța sexul celui de-al doilea bebeluș

Tany Vander este însărcinată cu al doilea copil. Deși a făcut anunțul mai devreme, până ieri nu s-a știut sexul celui de-al doilea copil. Bloggerița a dat o petrecere în care a primit plicul cu ,,informația secretă”. Tany așteaptă un băiețel.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 69959474-807E-42F5-984F-195357A94E8A.jpeg

Bloggerița a publicat imagini de la Gender party. Soții sunt în culmea fericirii, nu și-au putut ascunde emoțiile sincere.

Internauții i-au asaltat cu felicitări: „Sincere felicitări!”, „Ce frumos”, „Foarte frumos, doi frățiori”, „Felicitări, mămica de băieți”, „Foarte emoționant, felicitări”. 

Tany Vander a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil | Unica.md

În curtea bisericii din Gălești, arheologii au descoperit cavourile reprezentanților marii dinastii Dicescu

Agenția Națională Arheologică a informat că, la sfârșitul lunii mai, invitați de parohul bisericii din Gălești, raionul Strășeni, Valentin Roadedeal, specialiștii instituției au efectuat o documentare a complexelor funerare care aparțin reprezentaților dinastiei marilor nobili basarabeni Dicescu.

„Până acum se credea că ar exista un singur cavou care ar conține câteva morminte, fără să se cunoască locul exact de amplasare al acestuia. Se dovedește însă că pe terenul din partea de nord a bisericii, unde a fost instalat monumentul funerar în memoria boierului Victor Dicescu (1809-1891) și a fiului acestuia, eminentul patriot Paul Dicescu (1839-1909), se află, de fapt, trei cavouri care conțin patru sicrie [două de metal și două de lemn], care aparțin ilustrei familii aristocratice Dicescu”, au menționat arheologii.

De asemenea, reprezentanții Agenției Naționale Arheologice au subliniat și faptul că orice intervenție ulterioară la aceste foarte importante complexe funerare urmează a fi efectuată în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.