România a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat joi, 4 februarie, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din statele de pe listă intră în carantină acasă sau la locaţia declarată pentru 14 zile. Totodată, a fost introdusă şi obligaţia testului negativ la COVID la intrarea în România. Republica Moldova nu se regăsește în noua listă actualizată.

Pe listă se află Portugalia, Gibraltar, Andorram, Israel, Spania, Insulele Turks si Caicos, Muntenegru, Cehia, Monaco, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Liban, San Marino, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Seychelles, Panama, Estonia, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Sint Maarten, Irlanda, Slovacia, Malta, Puerto Rico, Saint Lucia, Suedia, Franţa, Saint Vincent si Grenadine, Olanda, Albania, Guernsey, Columbia, Brazilia, Serbia, Bahrain, Chile, Luxemburg, Elveţia, Italia, Argentina, Belgia, Uruguay, Liechtenstein, Georgia, Bolivia, Eswatini, Maldive, Kosovo, Tunisia, Insulele Falkland, Austria, Peru, Belarus, Germania, Cipru, Africa de Sud, Cabo Verde, Polonia, Rusia, Republica Dominicana, Canada, Croaţia, Macedonia de Nord, Kuweit şi Malaezia.

Cei care vin din aceste state intră în carantină acasă sau la locaţia declarată, notează Mediafax.

Pe lângă actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic a fost introdusă şi obligaţia ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din ţările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în ţară.

Mic dejun: șase idei gustoase și sănătoase
Articolul anterior
Globurile de Aur 2021. „Mank”, filmul cu cele mai multe nominalizari
Articolul următor
Alte articole interesante