România a depășit pragul de 1 milion de persoane vaccinate cu doza a treia

România a depăsit pragul de un milion de români care s-au vaccinat împotriva Covid-19 și cu doza a treia. De cealaltă parte, numărul celor care vin să se imunizeze cu prima doză este în continuă scădere, cu doar aproape 25.000 de persoane în ultimele 24 de ore.

56.701 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Aproape 25.000 sunt la prima doză.

În ultimele 24 de ore, 8.747 de români au primit vaccinul Johnson&Johnson, 15.701 prima doză de Pfizer BioNTech, 13.872 a doua doză de Pfizer BioNTech și 15.819 a treia doză, 344 prima doză de Moderna, 289 doza a doua și 1.929 a treia doză.

În total, România are 7.292.675 de persoane vaccinate, din care 6.538.630 cu schema completă și 1.013.017 inclusiv cu a treia doză.

Din 27 decembrie 2020, au fost folosite 13.222.558 doze de vaccin: 9.913.116 Pfizer BioNTech, 835.649 Moderna, 852.027 AstraZeneca şi 1.621.766 Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 26 de reacţii adverse la vaccinare.

În ceea ce priveşte numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 18.796 de reacţii comune şi minore. 189 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

Ploi și vânt. Ce prognozează meteorologii pentru astăzi

Duminică, vremea se menține răcoroasă, cu temperaturi ce vor coborî ușor față de ziua precedentă.

Maximele nu vor depăși 12-13°C, iar dimineața va fi mai rece, cu valori în jur de 3-4°C în nordul Moldovei.

Cerul va fi mai mult noros, iar ploile vor deveni mai frecvente, în special în nordul țării. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare.

Perspectiva unui armistițiu dintre Ucraina și Rusia rămâne neclară. Atacurile aeriene între cele două state continuă

Rusia și Ucraina au continuat atacurile aeriene reciproce, provocând răniți și pagube, au afirmat oficialii duminică dimineața, în timp ce soarta propunerii de încetare a focului în războiul care durează de trei ani rămâne incertă, scrie Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, că sprijină, în principiu, propunerea Washingtonului privind un armistițiu de 30 de zile cu Ucraina, dar că forțele sale vor continua să lupte până la îndeplinirea mai multor condiții cruciale, transmite Digi24.

Ambele părți au lansat de atunci puternice atacuri aeriene, iar pe câmpul de luptă Rusia a făcut progrese în a scoate forțele ucrainene din breșa lor de câteva luni din regiunea Kursk din vestul Rusiei.

Duminică dimineață devreme, trei persoane au fost rănite, între care un copil de șapte ani, într-un atac ucrainean cu drone în regiunea rusă de la graniță Belgorod, a afirmat, pe Telegram, guvernatorul regional Viaceslav Gladkov.

Două dintre ele au fost rănite după ce o dronă a lovit casa lor, provocând un incendiu în districtul Gubkinsky al regiunii, în timp ce cealaltă persoană a fost rănită într-un atac cu drone asupra satului Dolgoye, a spus Gladkov.

Alexander Gusev, guvernatorul regiunii Voronej din sud-vestul Rusiei, a afirmat, pe Telegram, că unitățile de apărare aeriană au distrus peste 15 drone ucrainene deasupra regiunii. Deocamdată nu sunt raportări privind persoane rănite sau pagube, a spus Gusev.Guvernatorul în funcție din regiunea Rostov din sudul Rusiei a afirmat că unitățile de apărare au respins, peste noapte, un atac cu drone asupra regiunii, fără a fi raportați răniți sau pagube.

În Ucraina, autoritățile au raportat mai multe atacuri cu drone rusești, inclusiv în regiunea Cernigău, din nord, unde pompierii se luptau cu un incendiu într-o clădire înaltă, provocat de un atac rusesc cu drone, a anunțat serviciul de stat pentru urgențe din Ucraina.

Presa ucraineană a relatat despre o serie de explozii în regiunea din jurul capitalei Kiev, după ce forțele aeriene ale Ucrainei au emis avertizări privind un atac cu drone asupra Kievului și a altor regiuni din centrul Ucrainei.

A fost arestat temutul raket basarabean Vasile Rodideal, la Moscova

Unul dintre cei mai căutați criminali din România, basarabeanul Vasile Rodideal, a fost arestat la Moscova, relatează presa rusă, citând documente judecătorești. Biroul Național Central al Interpol îl căuta de mai bine de zece ani.

Oamenii legii din Rusia au discutat deja cu colegii lor din România problema extrădării persoanei arestate. În Rusia, Vasile Rodideal s-a ascuns sub numele Vasili Ivanovici Kravțov, după ce a făcut rost în 2018 de un act de identitate în schimbul unui pașaport URSS, potrivit documentelor judecătorești.

Potrivit paginii Poliției Române, Vasile Rodideal a fost condamnat la 12 ani și jumătate pentru comiterea următoarelor fapte: constituirea și susținerea unei grupări de criminalitate organizată, deținerea fără drept de muniție destinată armelor de război, instigare neurmată de executare la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, instigare la săvârșirea infracțiunii de deșinere a unei bancnote false în vederea punerii în circulație.

El mai este condamnat pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism în condiții de suspendare temporară a dreptului de a conduce. Portalul Adevărul.ro scria în 2014 că Rodideal Vasile Rodideal a fost dat în urmărire internaţională după ce a fugit de sub nasul poliţiştilor ieşeni în octombrie 2009. Basarabeanul, care era judecat în mai multe dosare, inclusiv contrabandă cu țigări, a plecat din ţară deşi avea interdicţie.

Vasile Rodideal a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că a pus al cale, în 2005, asasinarea interlopului ieşean Tiberiu Cristodorescu, fostul său partener de afaceri. Curtea Supremă a decis, pe 1 februarie 2014, să îl achite pe basarabean într-un dosar de corupţie.

O femeie arestată, după ce şi-a bătut copilul de 1 an până l-a băgat în comă
Articolul anterior
Românii, dar și cetățenii moldoveni, care merg în Italia ar putea intra în carantină
Articolul următor