România a inclus ţara noastră în lista roșie COVID-19

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a inclus Republica Moldova pe lista de incidență mărită a îmbolnăvirilor de COVID-19.

Comitetul sus-numit a aprobat hotărârea privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Datorită incidenței ridicate a numărului de îmbolnăviri, specialiști români au inclus și România în această listă, astfel în zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda, scrie moldpres.md.

Potrivit noilor reglementări introduce de autoritățile de la București, cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie. Copiii de până la 12 ani sunt exceptați de la carantină și prezentarea unui test RT-PCR la intrarea în România.

De asemenea, se modifică hotărârea comitetului nominalizat prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru șoferii autovehiculelor de transport marfă, precum si pentru cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în România, în condițiile deplasării în scop profesional. Noile reglementări vor intra în vigoare pe data de 3 octombrie, la ora 0.00.

O bunică a rămas blocată pe balcon după ce nepoțica de 2 ani a închis ușa
Articolul anterior
Medic: ,,Medicamentele care scad febra, scad și producția de anticorpi și prelungesc durata de boală”
Articolul următor