România: asimptomaticii și cazurile ușoare sau medii de Covid vor rămâne acasă, nu vor mai fi spitalizați

Ministrul Sănătăţii de peste Prut, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi, la Timişoara, că de săptămâna viitoare, în baza unei ordonanţe de urgenţă care este în pregătire, cazurile uşoare şi medii de infectări cu virusul SARS-CoV-2, precum şi cele asimptomatice, vor putea rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie, cazurile grave urmând să fie spitalizate, relatează Agerpres.

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a afirmat Nelu Tătaru.

Potrivit ministrului Sănătății, medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice. 

Cum să îți îngrijești pielea toamna
Articolul anterior
„Rămâneți acasă!”. Polonia reintroduce restricții dure la nivel național
Articolul următor
Alte articole interesante