România: Cei care consumă băuturi și mâncare pe terase, precum și cei care fumează pot să își dea masca jos

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din România a decis ca persoanele din localitățile unde este obligatorie purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise pot să o dea jos pentru perioade scurte, atunci când fac sport, fumează sau mănâncă pe stradă.

separator

Excepțiile de la purtatul măștii în spațiile publice:

Cei care consumă băuturi și mâncare pe terase, precum și cei care fumează pot să își dea masca jos.
De asemenea, persoanele care fac sport nu sunt obligate să poarte masca, în anumite condiții.

“În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități”, se arată în hotărârea adoptată luni de autorități.

De asemenea, potrivit decizie Guvernului, îndepărtarea măștii de protecție este permisă doar în afara zonelor de trafic pietonal, mai precis în spațiile care nu sunt aglomerate, și la cel puțin doi metri față de alte persoane.

Angela Merkel și soțul ei, modestie, simplitate în vestimentație și atitudine
Articolul anterior
Concluzia surprinzătoare a unui polițist: etilotestul poate arăta concentrații de alcool chiar dacă te dezinfectezi pe mâini
Articolul următor
Alte articole interesante