România: În instituţii publice și centre comerciale au acces doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală

Situație critică în România, acolo unde doar o treime din populație s-a vaccinat anti-covid. Cazuri noi sunt tot mai multe, motiv pentru care au fost introduse noi restricții. Începând de luni, şi în instituţiile publice au acces doar persoanele vaccinate. Autorităţile din toată ţara au fost nevoite să desemneze un angajat care să verifice certificatul verde la intrare sau să găsească soluţii pentru cei care nu s-au imunizat.

Cei nemulţumiţi s-au întors din drum, iar în unele oraşe, funcţionarii publici încă aşteaptă îndrumări pentru a şti ce au de făcut. Sunt însă şi instituţii în care oamenii s-au organizat şi au înţeles că trebuie să respecte restricţiile.

La sediul primăriei Galaţi, luni dimineață, când a fost pus afișul prin care au fost anunțate noile restricții, zeci de persoane au renunțat să mai între în sediu. Oricum nu ar fi fost primite. „Nu m-au lăsat să intru de aici de la poartă, fără certificat. Am de lăsat niște acte la doamna… Am vorbit cu doamna, o să coboare să ia actele” explică un tânăr.

,,La mall-uri, la intrare la centrele comerciale este obligatoriu verificarea certificatului verde, vaccinat sau trecut prin boală”, a declarat Raed Arafat, luni, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Magazinele din Marea Britanie pun acum fotografii cu alimente pe rafturile rămase goale
Articolul anterior
China începe vaccinarea anti-Covid a copiilor de 3 ani. 76% din populație e imunizată cu schema completă
Articolul următor
Alte articole interesante