România introduce certificatul Covid la locul de muncă. Sancțiuni pentru cei care refuză

Comisia juridică a Senatului a dat vot pozitiv amendamentelor la propunerea legislativă prin care personalul unităţilor publice şi private este obligat să prezinte certificatul verde la locul de muncă. Raportul va merge în plen mâine, 27 octombrie, pentru a fi votat, anunță presa de peste Prut.

Noile reglementări vor fi obligatorii pe perioada stării de alertă şi se vor aplica la 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Printre persoanele vizate se numără angajaţii unităţilor sanitare publice sau private, angajaţii unităţilor de asistenţă medicală, cei care lucrează în laboratoare de analize medicale sau în centre de asistenţă socială. De asemenea, se aplică şi pentru persoanele fizice care activează ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale şi medicamente.

Noile măsuri se aplică şi în cazul operatorilor economici care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan. Persoanele care intră în sediile entităţilor publice sau private vor fi, de asemenea, obligate să prezinte certificatul verde.

Pentru cei care refuză să arate certificatul verde se suspendă de drept fără plata drepturilor salariale pentru o perioada de 30 de zile. Salariatul revine la muncă când prezintă certificatul verde, iar dacă apoi refuză din nou să prezinte certificatul verde curg în continuare cele 30 de zile.

Cu alte cuvinte, dacă în ziua 1 un angajat refuză să prezinte certificatul verde, iar în ziua 5 vine cu documentul, are 5 zile de suspendare. Dacă se întoarce la muncă, iar în ziua 10 nu mai are certificat, intră iar pe suspendare cu ziua 6. La finalul celor 30 de zile de suspendare, la stat încetează contractul de muncă, iar la privat se poate continua suspendarea sau se poate încheia contractul.

În ceea ce-i priveşte pe angajatorii care nu verifică certificatele verzi ale angajaţilor, amenzile sunt cuprinse între 50.000 şi 100.000 de lei. Pentru persoana desemnată să verifice documentele, precum şi pentru angajatul care refuză să prezinte certificatul verde, amenda este între 10.000 şi 50.000 de lei. Amenzile pot fi dictate de DSP, Inspecţia Muncii sau de către Ministerul de Interne.

Încă o tânără, surprinsă în mașina bărbatului reținut de poliție. Oamenii legii cer ajutorul cetățenilor

În această imagine este mașina în care a urcat fata de 19 ani pe o stradă din Orhei. Aceasta a fost fixată de camerele de monitorizare a traficului, spre Chișinău, cu puțin timp înaintea reținerii bărbatului, comunică Poliția.

Suspectul avea alături o tânără care poate fi martor important pe acest caz.

Rugăm fata din imagine și persoanele care o recunosc să ne informeze.

Identitatea fetei și sursele de informare vor fi protejate de Poliție. Mizăm pe colaborarea tinerei cu organele de drept, declarațiile ei sunt foarte importante pentru găsirea fetei dispărute.

Numărul la care puteți oferi informații este 060033442.

Mobilizare masivă a Poliției pentru a o găsi pe tânăra din Orhei dată dispărută

Inspectoratul General al Poliției solicită ajutorul cetățenilor pentru a o găsi pe tânăra dispărută.

Începând cu ora 10:00, oamenii legii se vor mobiliza în număr mare la Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

„Poliția se va mobiliza masiv dimineață la ora 10:00, în adiacentul Primăriei din localitatea Chițcanii Vechi, raionul Telenești. Fiecare dintre voi ne poate fi de mare ajutor. Mizăm pe suportul dumneavoastră”, se arată în mesajul oamenilor legii.

Anterior, autoritățile au făcut un apel către cetățeni, în special femei, să sesizeze de urgență Poliția în cazul în care au avut tangențe dubioase sau cu tentă infracțională cu șoferul reținut.

Șoferul de 45 ani a fost identificat și reținut pe data de 16 aprilie, însă refuză în continuare să colaboreze cu ancheta.

Între timp, Poliția Națională anunță că în comun cu angajații altor subdiviziuni specializate, voluntari, vânători și localnici, o caută în continuare pe Ana-Maria. Întrucât au apărut noi circumstanțe, oamenii legii au extins căutările și în raionul Telenești.

Ultima dată când a fost văzută, tânăra purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră.

Semnalmente: înălțimea 1.65 m, păr castaniu, ochi căprui. Persoanele care au văzut-o sau cunosc locul aflării tinerei, sunt rugate să sune la 112.

Amintim că tânăra de 19 ani, dintr-o localitate din Orhei, a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din Orhei la data de 12 aprilie, ora 21:00, iar de atunci este de negăsit.(video) Poliția solicită repetat suport după dispariția unei tinere din  Orhei. Șoferul suspect nu colaborează

Naomy, cunoscuta cântăreață transgender din România, a murit la 47 de ani

A murit Naomy. Cântăreața transgender era internată, în comă, într-un spital din Germania, de mai multe zile. Anunțul trist a fost făcut de una dintre prietenele artistei.

Naomy a murit în cursul zilei de vineri, 19 aprilie. Pe 25 aprilie urma să împlinească 47 de ani.

„Cu inimă grea, vă anunț că Naomy a trecut în liniște în cursul serii de azi, 19 aprilie 2024. Ne vom aminti mereu de istoria LGBT pe care a creat-o în România și vom păstra amintirile frumoase alături de noi. Sentimentele noastre de compasiune și susținere sunt alături de familie și cei dragi. Odihnă liniștită, Regino”, a transmis Antonela, prietena artistei trans, pe rețelele de socializare, seara trecută, conform presei române.

Internată, în comă, într-un spital din Germania

Naomy  – pe numele său real Florin Moldovan – a ținut prima pagină a ziarelor, în urmă cu mai mulți ani. A încercat să câștige mai multe concursuri de talente și a fost implicată în mai multe scandaluri mondene.

În ultimii ani, a intrat într-un con de umbră. Ea s-a mutat în Germania și își ține la curent fanii prin intermediul platformelor de socializare. Recent, o fotografie șocantă a apărut în social medial. Naomy apărea pe un pat de spital, intubată.

Câte cazuri de Covid-19 au fost înregistrate astăzi?
Articolul anterior
Tradiții de Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei şi a Bucovinei
Articolul următor