România mai are o campioană! Emma Răducan a câștigat finala US Open 2021

Emma Răducan a câștigat finala US Open 2021. Este prima persoană care a câștigat o finașă de Grand Slam venind din calificări.

Finala US Open 2021 a fost câștigată de către britanica Emma Răducanu. Ea este prima persoană – atât în tenisul feminin, cât și în cel masculin – care câștigă o finală de Grand Slam venind din calificări. Mai mult, de-a lungul turneului, a reușit performanța de a nu fi pierdut niciun set în cele 10 meciuri jucate, scrie digi24.

Emma prima britanică ce câștigă un titlu de Grand Slam, după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon, și prima britanică, după mai bine de jumătate de secol, care își adjudecă titlul la US Open, tot după Virginia Wade, în 1968.

Victoria ei, recompensată cu 2.000 de puncte WTA, o va propulsa de luni pe locul 23 în clasamentul mondial. În plus, devine milionară. În contul ei vor intra 2,5 milioane de dolari.  În urmă cu numai câteva luni încă se ducea la școală și învăța din greu.

Emma Răducanu s-a născut în Toronto, Canada, tatăl său fiind din România, iar mama din China. Pe când Emma avea 2 ani, întreaga familie s-a mutat în Marea Britanie. Recent, sportiva a declarat presei din Marea Britanie că vine de câteva ori pe an în România, la bunica sa, și că îi place foarte mult mâncarea autohtonă.

Caz șocant la Hâncești! Un tânăr și-a împușcat iubita, apoi s-a sinucis
Articolul anterior
Ultima oră! Explozie puternică în Capitală
Articolul următor