România: mai mult de jumătate din cei zilnic depistați s-au infectat în concediu, la munte sau pe litoral

Astăzi, în România au fost raportate 1.378 de noi cazuri de Covid-19 (cei mai mulţi români infectaţi cu virusul SARS Cov 2 într-o singură zi) și 50 de oameni și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

separator
De asemenea, în secțiile de terapie intensivă din România sunt 446 de bolnavi în stare gravă.

La Iași, oficialii din sănătate au ajuns la o concluzie îngrijorătoare: din 30 de oameni depistați zilnic pozitiv, mai mult de jumătate s-au infectat în concediu, la munte sau pe litoral.

Iar în București, spitalele sunt pline pentru că numeroși pacienți au nevoie de mai mult de două săptămâni de tratament.

Sunt pline şi Spitalele de boli infecţioase Matei Balş şi Victor Babeş. Din această cauză, cei care se simt bine sunt sfătuiţi să se izoleze acasă.

Transferul de pacienţi dintr-un judeţ în altul a devenit deja obişnuință, având în vedere faptul că distribuirea locurilor în secţii de terapie în judeţele din ţară este inegală.

Spitalele se aglomerează pe zi ce trece mai ales că bolnavii în stare gravă stau mai mult de 14 zile şi alături de ei apar zilnic alte cazuri care necesita tratament de lungă durată.

Un inginer de la Galaţi, de pildă, ajuns la Cluj pentru analize, a aflat că s-a infectat cu virusul SARS COV 2, aşa că a fost internat la secţia de boli infecţioase unde a rămas trei săptămâni. Pe una dintre ele a petrecut-o la terapie intensivă, pentru că starea lui s-a degradat rapid.

Eugen Pop, pacient COVID-19: „În perioada cât am stat acolo, trei s-au dus în rai. Îi auzeai, îi auzeai cum se chinuie să resusciteze.

Trăgeam aer şi ce să vă spun, simţeam că trag aşa cu șmirghel. Acolo am învăţat din nou să respir. Plus că noaptea dacă nu dormeam, auzeam salvarea.

Una, două, trei, la 2, la 2, la 3 dimineaţa veneau salvări, veneau salvări la spital. Şi psihic te afectează. Trebuie purtat masca, trebuie distanţare socială, trebuie avut grijă. Eu am trăit ceea ce nu vreau să trăiască nimeni.”

sursa: www.stirileprotv.ro

Circa 20 de tone de roșii aduse din Serbia, au fost returnate la punctul de frontieră Leușeni
Articolul anterior
Italia prelungește interdicțiile pentru cetățenii moldoveni
Articolul următor
Alte articole interesante