România: Patru asistenți medicali au murit infectați cu Covid-19, în ultimele 24 de ore

Este doliu printre medicii români. Patru asistenți medicali din Olt, Arad și București-Ilfov au murit infectați cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Aceștia au fost răpuși de boală la distanță de câteva ore.

separator

România se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 4.727 de cazuri noi, iar 104 persoane au decedat.

Printre pacienții care au pierdut lupta cu boala se enumeră și 4 cadre medicale din toată țara, care în timp ce își făceau meseria și salvau alte vieți, au fost infectați.

În judeţul Olt, două asistente medicale au fost infectate cu coronavirus la o distanță de doar câteva ore. Una dintre ele s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani, după ce fusese transferată de la spitalul din Balş la Caracal. Cea de-a doua a fost internată la spitalul din Slatina, unde și lucra, iar în ciuda tratamentului și efortului făcut de medici, aceasta a decedat.

În Arad, o asistentă de la Ambulanţa din Ineu a pierdut lupta cu virusul. Femeia în vârstă de 48 de ani a fost confirmată cu Covid-19 în urmă cu o săptămână. Aceasta suferea de o boală autoimună care a fost agravată de virusul ucigaș din China.

De asemenea, un asistent medical de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Gheorghe Bordescu, în vârstă de 67 de ani a fost infectat cu Covid-19 și nu a supraviețuit bolii.

Este doliu și în rândul pompierilor români. Plutonierul Adjutant Gheorghe Banu de la Garda de Intervenție Brezoi, judeţul Vâlcea s-a stins din viață la vârsta de 46 de ani, răpus de Covid-19.

sursa

Informație importantă pentru moldovenii stabiliți în străinătate, în contextul alegerilor și pandemiei
Articolul anterior
Ministrul Sănătăţii din Cehia, demis după încălcarea măsurilor de prevenție anti-Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante