România primeşte a opta tranşă de vaccin Pfizer BioNTech

A opta tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, de 163.800 de doze, soseşte luni în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Potrivit CNCAV, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, transmite Agerpres.ro.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă, menţionează CNCAV.

În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat că va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Adolescentă batjocorită în Capitală: fata pusă să stea în genunchi să sărute mâinile unor tinere care o lovesc și o înjură
Articolul anterior
Fata de 16 ani, bătută de un grup de tinere în Capitală, este internată în spital
Articolul următor
Alte articole interesante