România revine la sistarea evenimentelor private sau organizarea acestora cu maximum 20 de persoane

Premierul român, Ludovic Orban, a anunţat luni că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea organizării acestora cu maximum 20 de persoane.

Potrivit lui Orban, măsura vine în legătură cu faptul că foarte mulţi organizatori de evenimente nu respectă regulile în contextul pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres.ro.

„Eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane, deşi astăzi evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spaţii închise şi cu 100 de persoane în spaţii exterioare. 

Asta este lege. Sunt foarte mulţi organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunţilor şi este posibil inclusiv să luăm decizia de a nu mai permite organizarea unor astfel de evenimente private”, a declarat Orban, la sediul PNL.

Carmen și Klaus Iohannis participă la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Carmen și Klaus Iohannis au arătat noi imagini de la Londra, acolo unde iau parte la încoronarea Regelui Charles al III-lea.

„În această dimineață, înainte de Ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea”, a transmis Iohannis, sâmbătă.

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi la festivităţile dedicate încoronării Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla.

Una dintre cele mai mari surprize de la încoronare va fi prințul român Christopher Ghika, cel care va comanda trupelor personale ale suveranului. Acesta va conduce și organizarea evenimentului istoric. 

Spre deosebire de mama sa, Charles speră la o procesiune mai scurtă, de doar 90 de minute. Va purta, totuși, aceleaşi veşminte pe care Elisabeta a II-a le-a avut la încoronare, printre care și o tunică croită cu fire de aur.

Imagine

Mii de oameni au petrecut noaptea în stradă la Londra pentru a fi prezenți la încoronarea istorică: ”Bunicii mei s-au întâlnit la încoronarea reginei”

A fost o noapte agitată la Londra, în așteptarea marelui eveniment. Zeci de mii de oamen, britanici sau străini, care au campat lângă Palatul Buckingham, au petrecut în cinstea regelui, scrie stirileprotv.ro.

A fost o forfotă continuă, alimentată de nerăbdarea participării la o încoronare istorică.

A fost o noapte magică la Londra, unde miile de oameni care așteaptă pe marginea bulevardului unde va avea loc procesiunea regală au transformat această așteptare într-o adevărată sărbătoare. Cu fiecare oră care a trecut, numărul corturilor s-a înmulțit și totul se întâmplă în siguranță. Poliția a verificat toate bagajele celor care sunt prezenți pe marginea drumului.

Un băiat a ținut morțiș să ne transmită un mesaj: „Din Marea Britanie până în România, aceasta este o seară foarte mare pentru noi. Suntem plini de dragoste și pace”.

Iar pentru o tânără, evenimentul are o dublă semnificație.

Tănără: Bunicii mei s-au întâlnit când a fost încoronarea reginei. Sunt căsătoriți de 50 de ani.

Reporter Știrile Pro TV: Tu ești căsătorită?

Tânără: Nu, din cauza asta sunt aici. Să-mi tineți pumnii.

Toată zona unde s-au amenajat corturi a fost, așadar, într-o agitație continuă.

Poate singura problemă pe timpul nopții a fost coada la toaletă, care pentru femei s-a întins pe câțiva zeci de metri.

Însă, oamenii sunt entuziasmați că au prins cele mai bune locuri pentru a-l vedea pe rege.

Maia Sandu, prezentă la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea și reginei consoarte Camilla

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, participă astăzi, 6 mai, la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea și reginei consoarte Camilla.

SIS cere ca vânzarea cartelelor prepay să fie efectuată doar cu buletinul
Articolul anterior
Prețurile la carne, ouă, lactate și medicamente au crescut în luna septembrie. Ce s-a ieftinit?
Articolul următor