România: specialiștii preconizează valul patru de Coronavirus, care este așteptat începând cu sfârșitul lunii iulie

“Valul patru al pandemiei de Covid-19 va veni spre sfârșitul verii și depinde doar de noi cât de puternic va fi”, sunt declarațiile medicilor de peste Prut care de aproape un an și jumătate sunt în lupta cu SARS-CoV-2.

În prezent, România trece printr-o perioadă mai liniștită din punct de vedere al pandemiei, iar cifrele sunt în scădere semnificativă, însă situația se poate schimba radical dacă vaccinarea nu va continua în ritm susținut, sunt de părere specialiștii.

Tulpinile noi de coronavirus se răspândesc cu repeziciune și doar serurile anti-Covid le mai pot opri.

Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara a fost, încă din februarie 2020, polul de luptă anti-COVID din vestul țării. După luni în șir în care aici lupta cu SARS-CoV-2 s-a dus zi și noapte, la foc continuu, acum apele par să se liniștească. Aproape tot spitalul redevine “alb”, transmite Tvr.ro.

Deși e mult mai liniște acum, medicii de aici se gândesc deja la valul patru, care este preconizat a veni la sfârșitul lunii iulie. Este vorba despre tulpinile mult contagioase care vor lovi în segmentul populației rămasă fără anticorpi protectori.

Un blogger ucrainean care a călătorit cu caiacul de-a lungul râului Nistru, șocat de ceea ce a descoperit la Soroca
Articolul anterior
Detalii pentru cei care vor să-și ia rămas bun de la artistul Iurie Sadovnic. Când va avea loc ceremonia de înmormântare
Articolul următor
Alte articole interesante