„Românii au talent“: Carina Veghiu, vocea „ireală“ care a primit Golden Buzz. „Nu știu unde ai fost până acum“

La doar 11 ani, Carina Andreea Veghiu a surprins pe toată lumea cu vocea sa excepțională și merge direct în semifinale, după ce Andi Moisescu a apăsat pe butonul auriu.

Carina Veghiu Romanii au talent golden Buzz2 jpg

Carina Andreea Veghiu, din satul Tătărani, cântă de trei ani și mărturisește că hobby-ul ei este muzica. „Vreau să cânt în fața publicului, să văd cum se simte asta, iar dacă nu trec mai departe e o experiență“, a spus adolescenta de 11 ani înainte de momentul artistic.

Carina a ales să interpreteze melodia „The Impossible Dream“, din musicalul „Man of La Mancha“, iar surpriza a fost uriașă chiar de la primele versuri. Toți membrii juriului au fost cuceriți de vocea ei excepțională, iar emoția creată în public a fost imensă. La finalul piesei, juriul și publicul erau în picioare.

„Mai aveți treabă? Eu zic să închidem și să mergem“, a spus Andi Moisescu. Surpriza juriului a fost și mai mare când cei patru au aflat că ea are doar 11 ani. „Mi-e foarte greu să înțeleg cum un copil de 11 ani reușește să cânte așa. Cred că e de la Doamne-Doamne, care le dă unora foarte mult talent“, a spus Andra, care a comparat-o pe Carina cu Jennifer Hudson.

Carina Veghiu Romanii au talent golden Buzz2 jpg

„Românii au talent“: primul Golden Buzz dat de Andi Moisescu

„Încă de la început m-a «lovit» timbrul tău vocal. Dar ai și o atitudine care denotă o maturitate în fața căreia mă predau. De când s-a terminat numărul tău, sunt într-un nivel de stres foarte mare, pulsul nu vrea să scadă. Sper să fac puțină dreptate, pentru că tu meriți lucrul ăsta“, a spus Andi Moisescu și a apăsat pe Golden Buzz, spre surprinderea adolescentei, care a izbucnit în plâns. „Nu știu de unde ai apărut și unde ai fost până acum“, i-a spus Andi Moisescu și a îmbrățișat-o.

„Nu mi se întâmplă des în emisiune ca emoția să vină valuri-valuri. La mine a venit de trei ori, așa că a fost clar“, a adăugat el.

„Nu te aștepți niciodată când intră un concurent, mai ales un copil, să te surprindă în felul acesta, să te dea peste cap. Vorba aceea: e una la o mie. Mi-a venit să plâng, mi-a venit să râd, m-au luat toate frigurile. N-are cum o voce ca asta să treacă neobservată. Trebuie să se facă dreptate. Trebuie să știe toată lumea de tine, fată!“, a concluzionat Andra.

Carina Veghiu Romanii au talent golden Buzz2 jpg

sursa

Moldova importă mai puţine legume turceşti. Autorităţile încurajează fermierii să crească legume autohtone: în ajutor le vin programele de subvenţionare

Republica Moldova importă mai puţine legume turceşti, unele dintre cele mai solicitate pe piaţa internă. Decizia aparţine Guvernului Turciei care a decis limitarea exporturilor în întreaga lume, până în 14 aprilie, pentru a-şi asigura securitatea alimentară. Pentru a nu simţi criza, autorităţile de la Chişinău încurajează fermierii să crească legume autohtone, iar în ajutor le vin programele de subvenţionare, relatează TVR Moldova.

Cât vor costa legumele anul acesta la piață. Un producător rupe tăcerea:  „Sunt 30—35 lei/kg” - Playtech Știri

Turcia este cel mai mare furnizor de fructe şi legume pe piaţa Republicii Moldova. Din cauza cataclismelor de acum două luni, autorităţile turce au decis să reducă exporturile. Autorităţile de la Chişinău spun că nu au primit nicio notificare în acest sens, dar recunosc faptul că importurile de legume au scăzut.

VASILE ŞARBAN, secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare: ” Desigur că aceasta se reflectă cumva negativ asupra pieţii interne. Avem o mai mică ofertă de legume pe piaţa internă, doi asta nemijlocit s-ar răsfrânge şi în preţurile de comercializare a produselor de legume. Dar, totodată noi cumva le dăm dreptate colegilor noştri din Turcia cu acţiunea de sistare a exporturilor de legume deoarece înţelegem că este o măsură pentru a asigura securitatea alimentară a ţării.

Scăderea importurilor de legume turceşti nu se simte, însă, în Piaţa Centrală din Chişinău. Cel puţin asta spun comercianţii.

„Piaţa e plină de fructe şi legume şi nu se vede nici un dificit. Acum a apărut castravetele nostru autohton. Preţurile vreau să vă spun că sunt foarte accesibile. Uitaţi-vă ce roşii frumoase cu 35 de lei.” 

„S-au ieftinit, au căzut preţul. Nu sunt vânzări şi oamneiii sunt nevoiţi să le dee mai ieftin. Nu a mai afectat nimic.”

Cumpărătorii spun, însă, că preţul legumelor este prea mare şi sunt cumpătaţi la ce şi cât cumpără.
„Ne mai reţinem. La unele produse care sunt mai scumpe, aşteptăm sezonul lor deja. – Acum ce aţi luat? – Am luat castraveţi, roşii, dar mai mult pentru poftă.”

„Exagerat de scumpe, cheltui o grămadă de bani nici nu ştiu pe ce. Eu am cheltuit acum o mie de lei pe nişte verdeţuri, legume, fructe şi cam asta.”

Reprezentanţii Ministerului Agrculturii încurajează fermierii să crească legume, iar în ajutor le vin programele de subvenţionare.

VASILE ŞARBAN, secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare: „Din partea ministerului noi acum suntem în plină desfăşurare a lucrărilor pentru difinitivarea a regulamnetelor de subvenţionare pe diferite aspecte. La moment se află în ultima lectură legea cu privire la subvenţionarea în agricultură şi mediu rural, care este îndreptată spre dezvoltara inclusiv a producerii de legume pe teren protejat, sistemelor de irigare, tehnciă şi utilaj agricol.”

Turcia este al patrulea cel mai mare producător de tomate din lume, iar Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi România sunt printre cele mai importante pieţe de desfacere în perioada rece a anului.

Guvernul Republicii Moldova face apel la cetățeni să participe la Ora Pământului

Ora Planetei va fi sărbătorită pe 25 martie. În acest sens, autoritățile fac apel la cetățeni și instituții să oprească curentul pentru o jumătate de oră.

Ziua Pământului 2022, în România: evenimentul care te ajută să înțelegi mai  bine starea planetei

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a îndemnat toată lumea să stingă luminile sâmbătă de la 20:30 la 21:00, relatează tv8.md.

„Prin această acțiune, mișcarea globală Ora Pământului își propune să arate că resursele naturale nu sunt inepuizabile, iar împreună putem contribui la conservarea acestor resurse prețioase”, a spus Daniel Vodă. 

Potrivit acestuia, instituțiile statului se vor alătura acestei acțiuni și vor stinge luminile din birouri și iluminatul stradal din jurul clădirilor.

Gemenele Aurei au împlinit 18 ani! Mesajul emoționant al artistei

Ziua de 23 martie este una specială pentru îndrăgita artistă Aura, mamă de gemene. În această zi, fiicele interpretei, Lori și Beti, își sărbătoresc ziua de naștere, iar anul acesta este unul special deoarece fetele împlinesc 18 ani și își sărbătoresc majoratul.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi interior

Aura a publicat un mesaj emoționant:

,,18 !

Atunci când sunt foarte emoționantă, nu găsesc cuvintele potrivite. Este și in acest caz.

Pur și simplu nu-mi vine să cred. Și bucurie și tristețe în același timp. Am așa o stare, de parcă am absolvit o universitate. De parcă s-a finalizatt o etapă în viața mea și începe una nouă. În altă postură, cu alte griji, cu alte responsabilități și scopuri.

La Mulți Ani, fetele mele! Bine-ați venit intr-o lume nouă, a celor maturi, o lume cu bune și cu rele. Intr-un ceas bun! Eu vă voi fi alături și mă voi ruga pentru voi! Vă iubesc! 💕”, a scris interpreta pe facebook.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane în picioare

Surorile s-au felicitat reciproc în mediul online. Beti a publicat un video în care este alaturi de Lori și a scris:

„Happy 18th birthday to us” (în traducere din engleza „La multi ani de 18 ani noua”).

Si Lori a publicat pe Instagram o imagine cu sora ei, din perioada copilariei.

Un bărbat a fost decapitat de un tren în Italia în timp ce încerca să-și recupereze valiza căzută pe șine
Articolul anterior
Vladimir Putin, în pantofi cu toc înalt la o întâlnire din Moscova
Articolul următor