Românii din Marea Britanie își pot aduce familia să trăiască și muncească în țară. Ei pot obține rezidența în UK

Membrii apropiați ai familiei persoanelor care au obținut statutul de rezident în Marea Britanie („settled” sau „pre-settled”) pot aplica pentru obținerea rezidenței.

Redeschiderea Angliei este „o amenințare pentru întreaga lume”. Avertisment  lansat de 1.200 de oameni de știință | Digi24

Aplicarea pentru obținerea rezidenței a membrilor familiei se face în baza procedurii EU Settlement Scheme (EUSS) destinată cetățenilor europeni.

Nu este obligatoriu ca cei care aplică să fie căsătoriți, dacă aceștia sunt parteneri sau concubini.

Pot aplica soț sau soție, parteneri civili și parteneri necăsătoriți aflați într-o relație durabilă, părinți și bunici sau străbunici aflați în întreținere, copii și nepoți sau strănepoți sub 21 de ani sau copii, nepoți sau strănepoți peste 21 de ani aflați în întreținere.

Pentru cei necăsătoriți: cei care au sosit în Regatul Unit înainte de sfârșitul lui 2020 trebuie să furnizeze dovezi că au fost într-o relație autentică și nu de conveniență cu partenerul sau partenera din UE deja cu cel puțin doi ani înainte de 31 decembrie 2020 și că relația continuă și în prezent.

Dacă au sosit în Marea Britanie după această dată trebuie să demonstreze că se află într-o relație autentică cu partenerul sau partenera la data depunerii cererii și că au fost într-o relație autentică cu el sau ea cu cel puțin doi ani înainte de sfârșitul lui 2020.

Relația durabilă între partenerii necăsătoriți poate fi probată cu un certificat de naștere a copiilor rezultați din relație sau un acord de custodie a copiilor, documente bancare sau facturi la utilități plătite împreună și la aceeași adresă, documente de chirie sau ipotecă, documente fiscale, contracte de afaceri sau investiții, corespondență oficială care atestă că ambii parteneri au locuit la aceeași adresă.

Această schemă nu consideră frații și surorile, unchii și mătușile, nepoții de frați sau verii ca fiind membri apropiați ai familiei.

Ei sunt considerați membri ai familiei extinse, care nu pot aplica pentru EUSS decât dacă au aplicat deja pentru un permis de familie sau pentru Residence Card înainte de data de 31 decembrie 2020.

Permisul de familie nu dă însă dreptul acestor membri ai familiei să revendice beneficii sociale sau să obțină ajutor cu obținerea unei locuințe în Marea Britanie.

Fratele sau sora rezidentului în Marea Britanie pot aplica însă direct prin EUSS numai dacă se află în întreținerea acestuia din cauza unei dizabilități, boli sau a vârstei și numai dacă rezidentul are statut „settled”.

Membrii de familie ai cetățenilor europeni rezidenți în UK, dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de procedura EU Settlement Scheme, pot aplica pentru rezidență oricând în viitor și indiferent de naționalitatea acestora.

Dacă membrii de familie sunt cetățeni ai unui stat UE, ei pot aplica direct pentru obținerea statutului de rezident Marea Britanie. Dacă membrii familiei au cetățenia unui stat din afara UE, vor putea aplica pentru permisul de familie EUSS.

sursa

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

Neinvitată la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, Rusia denunţă atitudinea „blasfematoare” şi „imorală” a Regatului Unit
Articolul anterior
Preşedinta Comisiei Europene cere ca Putin să fie adus în faţa justiţiei
Articolul următor