Românii vaccinați ar putea merge în vacanțe fără carantină în Grecia și Israel

Românii vaccinați ar putea ajunge mai uşor în destinațiile dorite, fără să mai fie nevoiți să se testeze împotriva Covid-19 ori să stea în carantină. Acest lucru va fi posibil dacă vor prezenta adeverința de vaccinare.

Astfel, dacă România va încheia un protocol cu Grecia și Israel, românii vor putea merge în cele două țări pe baza adeverinței de vaccinare și nu trebuie să mai prezinte test PCR negativ sau să stea în carantină.

În prezent, există un protocol între Grecia și Israel. Dacă România va fi inclusă, practic, se va crea o bulă turistică, așa cum au procedat anul trecut țările baltice Letonia, Estonia și Lituania.

Românii care merg acum în Grecia trebuie să stea în izolare timp de șapte zile, iar cei care călătoresc în Israel, trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR făcut cu 72 de ore înainte și să stea în izolare două săptămâni.

Potrivit unor informații, discuțiile vor începe săptămâna viitoare, scrie www.digi24.ro.

Vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a declarat că sunt speranțe ca într-o săptămână-două, România să încheie un acord cu Grecia.

„Ministrul Economiei și Turismului a discutat cu ministrul grec, sper ca într-o săptămână-două să facem un protocol. Nu se poate la nivel de Bruxelles, dar va fi bilateral. Asta va însemna că, dat fiind faptul că România merge bine la capitolul vaccinare, românii care vor avea vaccin vor putea merge în Grecia fără test.

Noi încercăm să îi convingem pe greci să facă testul rapid în frontieră, contra cost, cu 10 euro. Vom face un protocol.

Adeverința de vaccinare este un lucru bun. Dacă se reglementează la nivelul comunității Uniunii Europene, poți circula liber peste tot”, a declarat vicepreședintele ANAT.

Israel a semnat deja protocoale cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia şi Seychelles privind primirea turiştilor pe bază de adeverinţă de vaccinare şi poartă discuţii și cu România în acest sens, a susţinut consultantul româno-israelian în turism Meidan Butnaru.

S-a stins din viață criticul şi istoricul literar Timotei Melnic
Articolul anterior
Patru regiuni din Italia intră în carantină totală
Articolul următor
Alte articole interesante