Roxen – reprezentanta României la Eurovision 2020

Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020. Selecţia Naţională Eurovision va avea loc în acest an pe data de 1 martie, la Buzău.

separator

Anterior, TVR a anunţat că România va fi reprezentată în competiţia europeană de Roxen.Conceptul competiţiei naţionale din acest an a fost unul diferit. O comisie de specialitate a selectat vocea care va reprezenta ţara la Eurovision 2020, iar în Finala Naţională va fi ales show-ul.

Conform unui comunicat de presă al TVR, pentru vocea selectată – Roxen – au fost compuse şi dezvoltate mai multe piese, dintre care cele mai bune cinci vor intra în Selecţia Naţională.

Selecţia celor cinci creaţii muzicale a fost realizată de o comisie de specialitate, cu membri din domenii şi specializări variate – compozitori, textieri, muzicologi, realizatori/producători de divertisment radio şi/sau televiziune, regizori muzicali radio şi/sau de televiziune, ţinând cont de următorii parametri: forma muzicală a piesei, aranjament orchestral, originalitate, diversitate stilistică şi mesaj.

În Finala Naţională, cele cinci piese, care vor fi prezentate sub forma a cinci momente artistice diferite, vor fi votate de un juriu de specialitate şi de public, în proporţie egală, de 50%. În caz de egalitate, publicul este cel care are ultimul cuvânt, voturile sale fiind cele decisive.

Formatul ediţiei Eurovision România 2020 a fost dezvoltat împreună cu Global Records. Pentru a alege cea mai bună voce, TVR şi Global Records au derulat un proces de preselecţie riguros asupra mai multor candidaturi, trei artişti intrând în faza finală de selecţie – Roxen, Diana V şi Cezar. Ei au fost supuşi unei analize desfăşurate de-a lungul mai multor zile, în sesiuni efective de lucru şi sesiuni de compoziţie într-o tabără de creaţie. Analiza a fost realizată atât de o comisie de specialitate, cât şi de compozitorii cu care fiecare dintre ei a lucrat.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de ţări. În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de a doua parte a primei semifinale, relatează Agerpres.

Roxen: „În copilărie am participat la diverse concursuri şi festivaluri, însă întotdeauna mi-am dorit să fac muzică la cel mai înalt nivel şi visam să cânt pe scene mari şi să mă adresez publicului. Acum sunt emoţionată şi provocată în acelaşi timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simţit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viaţa mea. Mă bucur şi sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia şi atenţia îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”, a declarat Roxen, potrivit unui comunicat transmis miercuri de TVR.

Roxen are deja două piese în topurile muzicale ale momentului: „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”, care sunt difuzate în heavy rotation, atât la radiourile din România, cât şi în playlist-urile televiziunilor de specialitate. În doar câteva săptămâni de la lansare, piesa „You don’t love me” s-a regăsit în playlist-urile celor mai relevante radiouri din Franţa, Mexic, Statele Unite ale Americii, Rusia, Spania, Grecia, Elveţia, Turcia, Bulgaria, Lituania, Kosovo, Slovenia, Kazahstan, Estonia şi Moldova, însumând peste 8 milioane de vizualizări pe YouTube, precizează TVR.

Video. Furtuna Ciara, sosită din nordul Europei, a trecut prin Căușeni
Articolul anterior
Cum să-ți protejezi privirea la calculator și ce înseamnă regula 20-20-20 pentru sănătatea ochilor?
Articolul următor
Alte articole interesante