Ruptură între Angelina Jolie și tatăl ei din cauza războiului din Israel. „Sunt foarte dezamăgit de fiica mea”

Războiul din Israel desparte familii celebre din Statele Unite. Cel puțin la nivel de concepție. De exemplu, o postare pro palestinieni a celebrei actrițe Angelina Jolie l-a supărat pe tatăl acesteia, starul Jon Voight. Acesta i-a numit „proști” pe activiștii pro-palestinieni, transmite Digi24.RO.

„Sunt foarte dezamăgit de fiica mea, la fel ca mulți alții, nu înțelege gloria lui Dumnezeu, adevărurile lui Dumnezeu. Armata israeliană trebuie să protejeze pământul Israelului și oamenii săi, acesta e un război. Israel a fost atacat printr-un terorism inuman, copii nevinovați, mame, tați, bunici. Și voi, proștilor, credeți că Israelul este problema? Trebuie să vă uitați la voi și să vă întrebați: Cine sunt eu? Ce sunt eu?”, a spus Jon Voight, tatăl Angelinei Jolie.

Replica dură a celebrului actor vine la numai câteva zile după ce fiica sa, Angelina Jolie a postat pe Instagram o fotografie care arată dezastrul lăsat în urmă de un atac al armatei israeliene în nordul Fâșiei Gaza.

Însă mesajul a fost cel care l-a dezamăgit pe Jon Voight. „Aceasta este bombardarea deliberată a unei populații prinse în capcană, care nu are unde să fugă. Gaza a fost o închisoare în aer liber, de aproape două decenii, și devine rapid o groapă comună. 40% dintre cei uciși sunt copii nevinovați. Familii întregi sunt ucise. În timp ce lumea urmărește, cu sprijinul activ al multor guverne, milioane de civili palestinieni – copii, femei, familii – sunt pedepsiți și dezumanizați în mod colectiv, în timp ce sunt privați de hrană, medicamente și ajutor umanitar împotriva dreptului internațional. Refuzând să ceară o încetare a focului umanitar și blocând Consiliul de Securitate al ONU să impună unul ambelor părți, liderii lumii sunt complici la aceste crime”, este mesajul actriței. 

Angelina Jolie a fost până în decembrie 2022 trimis special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi. Nu este pentru prima dată când atrage atenția asupra situaţiei extreme în care se află populaţia din Gaza. În urmă cu câteva zile aceasta a transmis că vieţile palestinienilor, israelienilor – şi ale tuturor oamenilor la nivel global – contează în egală măsură.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

50 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor, înregistrate de polițiști
Articolul anterior
Primele declarații ale candidaților pentru funcția de primar general Lilian Carp și Ion Ceban, după închiderea secțiilor de votare
Articolul următor