Rusia a comandat 21 de crematorii mobile din China, anunță un canal de Telegram apropiat de Kremlin

Președintele Vladimir Putin a comandat 21 de crematorii mobile din China, informează canalul rusesc de Telegram General SVR, cu surse la Kremlin, citat de Daily Star.

Rusia a comandat 21 de crematorii mobile din China, anunță un canal de Telegram apropiat de Kremlin

Putin a fost informat că această comandă este gata și că va fi livrată în Rusia prin țări terțe în viitorul apropiat. Liderul de la Kremlin intenționează să trimită crematoriile pe frontul din Ucraina, unde ar urma să fie folosite pentru a elimina cadavrele soldaților mobilizați uciși în război.

Potrivit canalului Telegram, Kremlinul este pregătit ca bilanțul „pierderilor iremediabile” suferite în război să crească la 220.000 până la 1 mai.

Moscova este acuzată de multă vreme că trimite pe frontul din Ucraina oameni prost echipați și slab pregătiți, care adesea sunt recrutați din regiunile sărace rusești și folosiți pe post de „carne de tun” în prima linie a războiului, pentru ca astfel să fie evitate pierderi importante în rândul militarilor calificați, susține canalul rusesc de Telegram.

Potritiv presei internaționale, canalul de Telegram General SVR este îngrijit de un fost general al Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse.

Estimările privind pierderile de război ale Rusiei variază semnificativ. Statul Major ucrainean a anunțat vineri, 20 ianuarie, că pierderile totale războiul împotriva Ucrainei sunt în jur de 119.000 de soldați.

Armata rusă a suferit, în cursul invaziei sale de peste nouă luni din Ucraina, peste 10.000 de decese care au putut fi verificate, arăta în decembrie o cercetare din surse deschise efectuată de serviciul în limba rusă al BBC și de publicația rusă de știri independentă MediaZone.

Rusia nu a mai anunțat un bilanț al pierderilor suferite de la finalul lunii septembrie. Ministrul apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, preciza pe 21 septembrie, în ziua când Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, că 5.937 de soldați ruși au murit în războiul din Ucraina.

sursa

11 tineri și-au încheiat stagiul de practică la Președinție

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat astăzi pe tinerii absolvenți ai Programului de stagii la Președinție.11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la PreședințieFoto: presedinte.md

„M-am bucurat să-i revăd pe cei 11 tineri și tinere care au participat la Programul de stagiu în cadrul Președinției și care au avut astăzi ceremonia de absolvire. Timp de trei luni, stagiarii și-au dezvoltat abilitățile profesionale alături de colegii noștri și au avut ocazia să înțeleagă mai bine cum funcționează instituțiile statului. Între timp, unii dintre aceștia au reușit chiar să se angajeze în instituții publice”, a spus șefa statului.

De asemenea, Președinta Maia Sandu le-a urat absolvenților mult succes și un început de carieră frumos. „I-am îndemnat să pună umărul la transformarea țării pe calea noastră europeană, căci ei vor beneficia – în primul rând – de aceste schimbări și trebuie să aibă un rol important în aceste procese. Vom continua să promovăm tinerii care doresc să se implice – avem nevoie de energia, spiritul civic și ingeniozitatea lor! ”, a subliniat Maia Sandu.

Diplomele de absolvire a Programului de stagiu au fost înmânate de către Secretarul General al Președinției, Veaceslav Negruță. Aceasta este cea de-a doua ediție a Programului de stagii pentru viitorii profesioniști în cadrul Președinției. Stagiarii au lucrat în diverse departamente ale instituției prezidențiale, precum și în cadrul echipei de consilieri ai Președintelui Republicii Moldova. 

11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție
11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție
11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție
11 tineri și tinere și-au încheiat stagiul de practică la Președinție

Moldova va beneficia de un împrumut de 25 milioane de euro din partea BERD pentru gestionarea deșeurilor solide

Republica Moldova va beneficia de un împrumut din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 25 milioane de euro pentru realizarea proiectului ,,Deșeuri solide în Republica Moldova”. Parlamentul a votat, în ambele lecturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Guvern și BERD.

Un mediu sănătos începe de acasă. Precolectează selectiv deșeurile, ai  grijă de planetă!

Beneficiarii proiectului vor fi autoritățile publice locale și populația din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Edineț, Dondușeni, Ocnița, Briceni, Cahul, Cantemir, Taraclia, precum și cele din Găgăuzia. Populația din localitățile respective va beneficia de colectarea selectivă a deșeurilor solide, iar accentul va fi pus pe tranziția către economia circulară.

Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2023-2027.

Ursula von der Leyen anunță că va fi înființat la Haga un centru internațional pentru urmărirea penală a crimelor din Ucraina

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că la Haga va fi înființat un centru internațional pentru urmărirea penală a crimelor din Ucraina, relatează The Guardian, scrie G4Media.ro.

Von der Leyen Says Ukraine's EU Bid Advancing During Kyiv Visit - Bloomberg

Von der Leyen se află la Kiev, unde, împreună cu alți oficiali UE, se află în vizită pentru a-și arăta sprijinul și a promite ajutor militar, financiar și politic pentru Ucraina înainte de aniversarea unui an de la începerea războiului.

„Ea va coordona colectarea de probe, va fi integrată în echipa comună de anchetă, care este sprijinită de agenția noastră Eurojust”, a afirmat ea.

Cum se menține în formă Kate Middleton. Prințesa declară că face sport chiar și atunci când își pregătește copiii pentru școală
Articolul anterior
Lacrimi și durere fără margini în Ucraina! Oficialii morți în accidentul de elicopter în Brovarî, conduși pe ultimul drum
Articolul următor