Rusia a fost interzisă la Eurovision 2022

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a anunţat vineri că niciun artist rus nu va participa la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest deoarece acest lucru ar “discredita competiţia”, informează Reuters.

Rusia a fost interzisă la Eurovision, după ce a invadat Ucraina

Finlanda a declarat vineri că nu va trimite concurenţi la finala Eurovision 2022 în cazul în care Rusia va avea voie să participe, în timp ce alţi radiodifuzori publici europeni, inclusiv din Ucraina, au solicitat interzicerea participării Rusiei la concursul muzical, transmite protv.ro.

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunţat, joi, că intenţionează să permită Rusiei să concureze la ediţia din acest an a acestei competiţii muzicale, în pofida invaziei de către forţele ruse a Ucrainei.

Aceștia au descris concursul drept un “eveniment cultural apolitic” şi au părut să respingă sugestiile că atacul Moscovei asupra Ucrainei ar duce la interzicerea participării Rusiei la ediţia de anul acesta a competiţiei.

Cea de-a 66-a ediţie a Eurovision va avea loc la Torino în luna mai, după ce trupa rock italiană Maneskin a câştigat concursul din 2021.

Soloviov a prezentat la televiziunea lui Putin o hartă în care teritoriul SUA este împărțit între mai multe țări

Principalul propagandist al Kremlinului, Vladimir Soloviov, a lansat un nou atac la adresa Statelor Unite la televiziunea de stat, acolo unde a arătat o hartă cu țara împărțită în mai multe teritorii, punând la îndoială legitimitatea câștigurilor teritoriale pe care le-a înregistrat în istoria sa, informează digi24.ro, conform Newsweek.

Un videoclip cu prezentatorul de emisiuni TV Soloviov, care apare deseori la postul Rusia-1, a fost distribuit joi pe Twitter de Anton Gerașcenko, un consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.

„Propagandistul rus Soloviov trage ideea divizării Statelor Unite între mai multe țări de la o emisiune la alta”, a scris Gerașcenko pe Twitter. Harta lui Soloviov este intitulată „Cum și-a extins SUA teritoriul?”

Soloviov atacă deseori Occidentul pentru ajutorul pe care îl oferă Ucrainei în războiul împotriva Rusiei.

În acest clip el pare să facă o paralelă între câștigurile teritoriale din secolul al XIX-lea ale Statelor Unite, care sprijină efortul Ucrainei de a-și redobândi teritoriile pe care le controla în 1991, și ambițiile rusești.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că granițele Ucrainei ar trebui recunoscute așa cum au fost stabilite după destrămarea Uniunii Sovietice în 1991.

Soloviov-hartă-sua2

„Cred că Duma de Stat ar trebui să recunoască dreptul teritorial al Mexicului la teritoriile care i-au fost luate, ca rezultat al ostilităților din 1748, pentru că aceste lucruri nu au termen de prescripție. Așa că bineînțeles că noul Mexic ar trebui dat de SUA înapoi Republicii Mexicane”, a spus Soloviov.

Mexicul a cedat 55% din teritoriul său, inclusiv statul New Mexico, în urma tratatului semnat la 2 februarie 1848 prin care s-a încheiat războiul dintre Statele Unite și Mexic.

„La fel, ar trebui să ne uităm cu atenție la soarta statului liber Texas pentru că în 1745 a fost invadat și asta, de asemenea, este total inacceptabil”, a mai spus Soloviov în timpul emisiunii sale.

„În orice caz, cred că ar trebui ca Duma de Stat și Consiliul Federației să adopte o lege prin care noi credem că obiectivul principal este eliberarea și că recunoaștem dreptul mexicanilor de a se întoarce pe pământurile lor”, a adăugat Soloviov.

Ucraina și-a câștigat independența în 1991 după șapte decenii în care a fost sub controlul Moscovei, după ce majoritatea populației a vota ca țara să se rupă de Uniunea Sovietică.

Accidentul cu moldoveni din Vrancea! ”Este o minune că nu a murit nimeni!”

S-au aflat informații noi despre accidentul din noaptea de marți spre miercuri, 26 aprilie curent, produs în judeţul Vrancea, România. La un anumit moment dat, aproape de miezul nopții, în timp ce autocarul se deplasa cu o vitează de 100 de km/h, un bărbat a devenit brusc agresiv și, pe neprins de veste, a apucat volanul și l-a tras spre el. Autocarul a derapat, s-a lovit de parapetul unui pod și a ajuns într-un șanț, scrie realitatea.md.

TV6 a discutat cu unul dintre pasagerii victimă al accidentului și cu șoferul autocarului. Autocarul era plin cu moldoveni care se întorceau acasă din Portugalia.

Pasagerul a relatat povestea în câteva mesaje, întrucât, spune, el, nu poate vorbi din cauza unei leziuni la gât cu care s-a ales în timpul accidentului. El a mărturisit că, după ce autocarul s-a oprit din plonjat, în salon s-a creat panică și haos. Oamenii au început să țipe și să se îmbulzească spre ieșire, speriați că mașina ar putea lua foc.

Mai mult, bărbatul spune că multă lume ar fi avut de suferit. Unii s-ar fi ales cu mâinile rupte, alții cu unele coaste frânte.

Sursa citată a reușit să ia legătura și cu unul dintre cei doi șoferi ai autocarului, care tocmai l-ar fi avut de înfruntat pe pasagerul agresiv. El susține că a ținut de volan până în ultima clipă, astfel încât vehiculul să nu se răstoarne. În tot acest timp, individul agresiv ar fi tras spre el și doar o minune a făcut ca nimeni să nu-și piardă viața, povestește conducătorul auto.

„Când o sărit pe volan, fix în partea dreaptă… și a tras volanul și tremura tot, era plin de transpirație și spunea: „voi vreți să mă ucideți și trăgea volanul în dreapta. Dacă e în starea asta a lui, el avea o putere… Dacă mergeam pe mijloc, ne înfigeam în podul cela, Doamne Ferește ce era să fie”.

La câteva minute de la accident, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de peste Prut a activat planul roşu de intervenţie. Mai multe echipaje de poliție și ambulanță au venit la fața locului. S-a stabilit că opt persoane au suferit diverse traumatisme, iar șase, atacuri de panică. De suferit a avut și cel de-al doilea șofer, care a fost internat cu traumatisme și leziuni la cel mai apropiat spital.

„Era lovit la umăr. I-a sărit umărul și l-au dus la spital. … Patru polițiști încercau să-l țină în timpul asta. Până a venit autocarul, până au plecat toți pasagerii, până s-au găsit toate bagajele, că partea dreaptă cum s-a sfărâmat și erau sub autocar, pe drum erau înșirate, pe el îl țineau patru polițiști și el tot striga și striga: „Controlați-i pe toți, ei au cuțite, ei au săbii, ei vor să mă taie, ei vor să mă ucidă, voi chiar nu vedeți?”.

Șoferul autocarului a mai povestit că a aflat recent că individul a fost escortat de poliția română, la Spitalul de Psihiatrie din Focșani. Potrivit acestuia, până să înceapă tot tăvălugul, încercase să-l calmeze pe pasager când încă acesta era doar agitat. I-a permis să stea alături, dar lucrurile nu au funcționat și dimpotrivă starea de anxietate a bărbatului a crescut până când a devenit agresiv.

„Agresiv verbal, putea să urce pe scaun, să se dea cu capul de geamuri, geamuri laterale, putea să tragă de draperie, și-a distrus și telefonul, l-a îndoit….. L-am luat în față. Am pus jos un băiat. Am rugat frumos să vină și un băiat să-l păzească. A stat el cu mine și i-am dat voie să fumeze. I-am spus numai să fie cuminte și tot îl luam cu vorba că acuș vine fratele tău și o să facem o bucată de carne. Vorbeam cu dânsul să-i distrag atenția și s-a mai liniștit. Am coborât munții și veneam deja spre casă. Mai erau vreo 200 km până la vamă. Deja lumea toată se liniștise, dormeau, el liniște și o secundă nu am reușit nici să… și fix pe partea dreapta a volanului a sărit și a tras de volan”.

O tânără care credea că are tuberculoză a aflat că, de fapt, avea un prezervativ în plămâni

O femeie care credea că suferă de tuberculoză și care se trata pentru această boală de câteva luni a descoperit că, de fapt, avea un prezervativ în plămâni. Cazul a fost raportat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA și este unic în lume.

radiografie plamani

Tânăra de 27 de ani s-a prezentat la spital cu tuse, febră și mucus gros care persista de șase luni. Cu patru luni înainte de a se prezenta la spital, i se prescriseseră antibiotice și tratament antituberculos, care nu păreau să aibă niciun impact asupra simptomelor, scriu medicii într-un raport de caz publicat în National Library of Medicine (Bibilioteca Națională de Medicină din SUA), potrivit digi24.ro și IFL Science.

Apoi, femeia – profesoară într-un liceu din SUA – a fost testată pentru tuberculoză, iar rezultatul a fost negativ pentru această boală.

Însă, când i s-a făcut o radiografie, a fost descoperită o leziune la nivelul unuia dintre plămâni. În urma investigațiilor suplimentare, medicii au descris-o ca fiind „o structură inversată asemănătoare unui sac ‘așezat’ în bronhii” și au decis că femeia trebuie operată de urgență.

După intervenția chirurgicală, medicii au scos „sacul” misterios. Deși cea mai mare parte a fost distrusă în urma procesului, rezultatul i-a uimit: femeia a trăit cu un prezervativ în plămâni atâtea luni.

Ulterior, medicii au aflat că prezervativul ar fi ajuns în plămânii femeii în urma unei partide de sex oral.

„Cei doi soți și-au amintit că prezervativul se slăbise în timpul actului și că, în acel moment, doamna avusese și un episod de strănut sau tuse”.

Cozi interminabile la Centrul Moldexpo! Chișinăuenii se mobilizează pentru a ajuta refugiații ucraineni
Articolul anterior
Trupele ruseşti au trecut râul Nipru şi se apropie de oraşul Herson
Articolul următor