Rusia a interzis importul a 8 tone de prune din Moldova

Administrația Rosselhoznadzor din regiunile Moscova și Tula a interzis importul a opt tone de prune din Republica Moldova. În timpul controlului fitosanitar, la inspectarea unui lot de prune proaspete moldovenești, ar fi fost identificat în acestea un agent de carantină pentru Federația Rusă și anume – Molia orientală a fructelor (Grapholita molesta Busck).

Prezența dăunătorului de carantină în stare vie a fost confirmată de examenul de laborator efectuat de specialiștii Centrului de carantină a plantelor din Rusia „Centrul de carantină a plantelor”.

Administrația Rosselkhoznadzor a emis o notificare proprietarului mărfii. Lotul de fructe a fost distrus sub controlul administrației Rosselkhoznadzor.

Molia orientală a fructelor aduce daune aproape tuturor tipurilor de fructe, inclusiv lăstarilor pomilor. Deteriorarea severă a lăstarilor duce la lipsa creșterii masei verzi. Fructele afectate se distrug complet și nu pot fi folosite. În zonele unde este răspândită, molia poate distruge de la 50 până la 100% din roadă.

sursa: www.noi.md

Unele fructe nu ar trebui combinate cu anumite alimente. Află care sunt acestea!
Articolul anterior
O fetiță s-a întors de la școală cu părul tuns de o profesoară
Articolul următor
Alte articole interesante