Rusia a mobilizat mai mulți soldați decât a declarat oficial

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că oficialii ucraineni estimează că numărul militarilor mobilizați este mai mare decât cifra oficială a Kremlinului de 300.000. Reznikov a declarat că Kremlinul a mobilizat 500.000 de soldați ruși, scrie adevarul.ro.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a susținut evaluarea ISW și a sugerat posibil că forțele ruse au mobilizat substanțial mai mult personal pentru o ofensivă iminentă.

Reznikov a declarat pe 2 februarie că forțele ruse se pregătesc să lanseze o ofensivă, probabil în estul sau sudul Ucrainei. Reznikov a declarat că oficialii ucraineni estimează că numărul personalului rus mobilizat este mai mare decât cifra oficială a Kremlinului de 300.000. Reznikov a declarat că Kremlinul a mobilizat 500.000 de soldați ruși, deși nu este clar dacă această cifră se referă la eforturile rusești de generare a forțelor după începerea mobilizării parțiale în septembrie 2022 sau la numărul total de forțe pe care Rusia le-a angajat în războiul din Ucraina. Şeful Direcţiei Generale de Informaţii Militare (GUR) din Ucraina, Kyrylo Budanov, a declarat la 31 ianuarie că în prezent sunt 326.000 de trupe ruse care luptă în Ucraina, cu excepţia celor 150.000 de militari mobilizați, aflați încă pe terenurile de antrenament. În total 476, 000 de militari ar putea fi reprezentativi pentru cifra lui Reznikov, sau cifra de 500.000 ar putea reflecta o evaluare conform căreia eforturile de cripto-mobilizare a Rusiei în curs de la sfârșitul primului val de mobilizare au generat un număr substanțial de forțe suplimentare. ISW nu a observat indicatori că eforturile de cripto-mobilizare din ultimele luni au produs până la 200.000 de personal mobilizat suplimentar, deși este posibil. Mobilizarea a 300.000 de cetățeni ruși a generat ramificații sociale interne și provocări de aprovizionare, iar mobilizarea sub acoperire a altor 200.000 de personal ar produce probabil probleme similare.

Un moldovean oprit de poliție a parcat direct într-un gard

Un șofer a ajuns pe mâna Poliției, după ce a fost prins conducând în stare de ebrietate. Fiind stopat de oamenii legii, bărbatul a oprit direct într-un gard.

Un șofer beat oprit de Poliție a parcat direct într-un gardFoto: Captură video

Cazul a avut loc în seara zilei de 24 martie 2023, în cartierul Telecentru.

Imagini de la fața locului au fost publicate de activiștii de la StopHam, scrie www.stiri.md

Din videoul publicat reiese că oamenii legii au încercat să stopeze șoferul vizibil în stare de ebrietate, iar acesta, vrând să oprească, a ajuns direct în gardul Spitalului „Valentin Ignatenco”. 

Șoferul a fost reținut și dus la Inspectoratul de Poliție, unde i-au fost prelevate probe biologice pentru determinarea alcoolemiei.

Menționăm că, conform legislației, exploatarea mijloacelor de transport de către o persoană care conduce mijlocul transport în stare de ebrietate se pedepseşte cu amendă în mărime de la 950 la 1.350 de unităţi convenţionale (de la 47.500 la 67.500 de lei), sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de până la patru ani, în toate cazurile cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Opt angajați ai RTEC, suspendați din funcție după tragedia din sectorul Ciocana

Opt angajați din cadrul Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) au fost suspendați din funcție pe perioada anchetei de serviciu, în urma tragicului accident de la Ciocana. Despre asta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Clădirea primăriei municipiului Chișinău - Wikipedia

„Vreau să mă refer la tragicul accident. Cele mai sincere condoleanțe familiei. Este o durere mare pentru toată lumea. Organele competente examinează cazul, care este destul de complicat pentru toți. În aceeași zi, la Regia Transport Electric a fost inițiată o anchetă de serviciu și crearea Comisiei care analizează cauzele accidentului. În aceeași zi, opt persoane de la Regia Transport Electric cu funcții de răspundere au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei. De la toate persoanele responsabile au fost cerute explicații. Am solicitat să fie luate măsurile necesare pentru verificarea riguroasă a anagajaților care ies la linie”, a spus Ion Ceban, transmite Realitatea.md.

Amintim că vinerea trecută, 24 martie, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată pe bd. Mircea cel Batrân din sectorul Ciocana al Capitalei, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13, condus de o șoferiță. Taxatoarea susținea că s-a întâmplat în afara trecerii, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețelele sociale o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

Fetița a decedat pe loc, din cauza traumatismelor incompatibile cu viața. Șoferița a fost reținută pentru 72 de ore, după care pe numele său a fost emis un mandat de arest preventiv. Cel puțin până pe 23 aprilie curent, aceasta se va afla în Penitenciarul nr. 13.

Bărbat din Anenii Noi, condamnat pentru că și-a violat fiica, iar peste 10 ani și nepoțica de nici 2 ani. Detalii șocante din anchetă

La 24 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Anenii Noi, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Anenii Noi. Potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și acțiuni violente cu caracter sexual, anunță Procuratura Generală.

Procurorii au înaintat învinuirea pe faptul că inculpatul, în anii 2011-2012, în timp ce se afla la domiciliul său, împreună cu fiica minoră, care nu a atins vârsta de 14 ani, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale, contrar voinței acesteia, a întreținut cu ea un raport sexual.

Același inculpat, la 30 iulie 2022, a venit în ospeție la domiciliul aceleiași fiici, pe care o violase cu 10 ani în urmă, care devenise deja adultă, se căsătorise și devenise mamă, și din motiv că era în stare de ebrietate alcoolică și s-a certat cu actuala soție, a rămas să doarmă la fiică.

În timpul nopții, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale în formă perversă cu nepoțica sa de o vârstă fragedă, a scos-o din pătuț, și-a satisfăcut pofta sexuală în forma perversă cu aceasta și a lăsat-o însângerată pe podea. După ce s-a trezit de la plânsetele micuței, mama copilei a alertata vecinii, ambulanța și poliția.

Inculpatul a refuzat să facă declarații pe caz.

Precizăm că, în privința inculpatului, instanța de judecată a menținut măsura preventivă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

La pronunțarea sentinței, instanța a dispus încasarea din contul inculpatului în contul bugetului de stat a sumei de 22 400 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Descoperirea unei femei în timpul unor renovări: ce a ascuns soțul în zidul dormitorului
Articolul anterior
VIDEO! Rusia a trimis roboți pe frontul din Ucraina
Articolul următor