Rusia poartă negocieri cu mai multe țări din Asia pentru a vinde petrolul cu prețuri mult sub nivelul pieței

Rusia poartă negocieri cu mai multe țări din Asia pentru a încheia contracte de furnizare de petrol pe termen lung cu discounturi puternice, relatează un oficial occidental.

La revelación del biógrafo de Vladimir Putin - AS.com

Discounturile ar putea ajunge până la 30% și ar putea semnala că Rusia caută modalități de a contracara discuțiile purtate de SUA și țările membre ale grupului G7 privind impunerea unui preț maxim asupra importurilor de țiței rusesc, potrivit businessinsider.com, citată de realitatea.md.

Analiștii cred de asemenea că mutarea ar semnala o campanie a Moscovei de a încerca să găsească mai mulți cumpărători după ce Uniunea Europeană a impus un embargo asupra petrolului său. Sandiaga Uno, ministrul indonezian al Turismului, a confirmat într-o postare făcută pe Instagram că Rusia a oferit țării sale petrol cu 30% mai ieftin decât pe piețele internaționale.

El a notat însă că guvernul de la Jakarta este îngrijorat de perspectiva unor sancțiuni americane.

„Rusia a demonstrat până acum o reziliență ridicată față de presiunile fără precedent impuse de Europa și Statele Unite dar ce este mai rău abia urmează. Consumul intern a ajutat la umplerea golurilor în vârful sezonului de cerere însă cererea din străinătate pentru petrolul rusesc a scăzut, semnalând probleme în viitorul apropiat”, afirmă un raport publicat marți de compania de cercetări în domeniul energetic Rystad Energy.

Agenția Bloomberg nota încă de la începutul lunii aprilie că companii de stat chineze precum Sinopec și PetroChina sunt în discuții cu furnizori din Rusia pentru a cumpăra exporturile rusești de gaz natural lichefiat, chiar dacă China nu are neapărat nevoie de ele.

La fel ca și în cazul petrolului, companiile chineze au cerut discounturi masive pentru a cumpăra gazul natural lichefiat exportat de Rusia.

Avion întors pe aeroport, după ce unui pilot i s-a făcut rău

Un avion care zbura pe ruta Timișoara – Hurghada (Egipt) a aterizat de urgență pe aeroportul Henri Coandă din București, sâmbătă, 25 martie. Pilotul aeronavei Tarom și-a pierdut cunoștința în timpul zborului, aparatul fiind adus la sol de copilot cu cei 138 de pasageri aflați la bord.

Aeronavă Tarom întoarsă la Otopeni, după ce unui pilot i s-a făcut rău. Avionul plecase din Timișoara către Egipt

Aeronava Boeing 737-800NG TAROM, înmatriculat YR-BGK, care opera sâmbătă zborul charter RO7673 pe ruta Timișoara – Hurghada a aterizat pe aeroportul din București.

Copilotul, o femei, a luat decizia să se întoarcă spre aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) când aeronava era deasupra Bulgariei.

Se pare că pilotul de 30 de ani este inconștient, avionul fiind așteptat de echipajele de urgență la Otopeni și spitalizat la București.

Aeronava va pleca spre destinație (Egipt) cu un alt echipaj.

Vladimir Zelenski: ”Ucraina nu va ierta niciodată delictele împotriva poporului, decesele și toate rănile”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, vineri, într-un nou discurs, că Ucraina nu va ierta toate decesele şi rănile suferite şi că toţi “teroriştii ruşi” vor fi înfrânţi.

„Aş dori să menţionez toţi luptătorii noştri care atacă ocupantul ca răspuns la teroare, care identifică poziţiile inamicului din care acesta atacă oraşele noastre. Fiecare poziţie a teroriştilor distrusă este viaţa salvată a oamenilor noştri. Mulţumesc personalului Forţelor Armate, informaţiilor şi Serviciului de Securitate – tuturor celor care sunt implicaţi în îndeplinirea acestei sarcini… Răspunsul corect cu foc pentru cei care sunt sursa terorii. Asemenea atacuri ca asupra Kostiantynivka astăzi, ca multe alte oraşe ale noastre… Inamicul trebuie să ştie: Ucraina nu va ierta delictele împotriva poporului nostru, nu va ierta aceste decese şi toate rănile. Toţi teroriştii ruşi vor fi înfrânţi”, a spus Vladimir Zelenski, conform ziare.com.

El a precizat că a discutat cu o delegaţie a Băncii Mondiale despre programele de sprijin pentru Ucraina şi reconstrucţie.

“M-am întâlnit astăzi cu o delegaţie a Băncii Mondiale. Nu pierdem nicio zi pentru contactele internaţionale, lucrăm la toate nivelurile. Au fost discutate programele actuale de sprijin pentru Ucraina şi altele promiţătoare. Desigur, ne-am concentrat pe reconstrucţie – tot ce trebuie făcut în multe oraşe şi sate ucrainene care au suferit atacuri teroriste din partea ocupantului. Clădiri rezidenţiale, infrastructura socială, baza economică a vieţii – toate acestea trebuie reconstruite. Şi le mulţumesc partenerilor pentru că au înţeles că sincronizarea şi coordonarea eforturilor sunt cruciale”, a menţionat Zelenski.

RTEC anunță că șoferii de troleibuze vor fi supuși unor verificări mai riguroase

Regia Transport Electric Chișinău informează că a intensificat verificările pentru șoferii de troleibuze.

doc) Primăria Municipiului Chișinău anunţă: O călătorie cu autobuzul şi  troleibuzul va costa 6 lei din 1 iulie

Instituția a publicat pe Facebook unele dintre măsurile care urmează a fi implementate pentru sporirea siguranței în trafic, transmite diez.md.

Reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău își propun realizarea următoarelor acțiuni:
1. Verificarea stării fizice și psihologice a conducătorilor de troleibuze;

2.  Șoferii trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, care nu ar putea afecta capacitatea lor de a conduce în siguranță;
3. Verificarea fișelor conducătorilor și a tuturor incidentelor sau plângerilor în care au fost implicați;
4. Verificarea participării regulate la instruirile obligatorii privind respectarea regulamentului circulației rutiere;
5. Verificarea respectării cu strictețe a obligațiunilor funcționale.

Regia Transport Electric Chișinău menționează că în urma verificărilor vor fi întreprinse toate măsurile necesare, de la sancțiuni disciplinare sau financiare până la eliberări din funcție.

Operatorul municipal care gestionează transportul public precizează că este important ca șoferii să respecte legile și regulamentele de circulație și să fie supuși verificărilor de siguranță pentru a se asigura că pasagerii și participanții la trafic nu sunt supuși pericolelor.

Amintim că ieri, 24 martie, în capitală s-a produs un accident în care a fost implicat transportul public. În jurul orei 15.30, o minoră cu vârsta de aproximativ 12 ani a decedat după ce a fost lovită de un troleibuz.

Ce avere are şefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin, care a schimbat salariul de zeci de mii de dolari din SUA pe cel din Republica Moldova
Articolul anterior
Britney Spears a făcut anunțul așteptat de toți fanii. Cântăreața va lansa o nouă melodie, după 6 ani
Articolul următor