Rusia: Proteste masive în toată țara față de arestarea lui Aleksei Navalnîi. Peste 2.300 de persoane ar fi reținute, 40 de polițiști răniți

Peste 2.300 de persoane au fost arestate sămbăta, 23 ianuarie, în Rusia, potrivit site-ului ovdinfo.org, la manifestații organizate în întreaga țără la apelul susținătorilor opozantului Aleksei Navalnii, pentru a cere eliberarea lui, în pofida numeroaselor presiuni din partea autorităților, informeaza AFP.

Navalnîi a fost spitalizat la Berlin pentru tratament, iar săptămâna trecută, la întoarcerea la Moscova, a fost reținut chiar pe aeroport și se află acum în arest preventiv, în una dintre cele mai dure închisori din Rusia, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. 

Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

Din Moscova la Vladivostok, echipa lui Navalnii, care a fost otravit în august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok de tipul celor dezvoltati în fosta Uniune Sovietica, a difuzat apeluri la proteste în 65 de orașe ruse.

Cel puțin 40.000 de oameni s-au adunat sambata în centrul Moscovei pentru a protesta în semn de sprijin pentru opozantul încarcerat Aleksei Navalnii, estimeaza Reuters. Autoritatile au anunțat ca protestele din Moscova și zeci de alte orase sunt ilegale si politia a reținut peste 2.300 de persoane, potrivit ONG-ului OVD-Info, care monitorizeaza protestele.

Peste 40 de polițiști au fost răniți în timpul protestelor pentru eliberarea disidentului Aleksei Navalnîi de la Moscova, informeaza agentia de stiri rusa Tass, relateaza dpa.

Poliția rusa a folosit forța pentru a sparge mitingurile organizate în mai multe localități din țară.

Politia rusa a reținut-o sambata pe Iulia Navalnaia – soția principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, aflat în detenție – la un protest care are loc la Moscova, dupa cum a anuntat chiar ea pe contul ei de Instagram, dintr-o duba a politiei, transmite Reuters. Mai jos, imagini video de la protestele din Rusia.

sursa

Câte cazuri de Covid-19 au fost confirmate astăzi, 23 ianuarie?
Articolul anterior
Încă 15 persoane au pierdut lupta cu noul Coronavirus, pe parcursul ultimelor 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante