Rusia spune că a cerut Statelor Unite zeci de vize pentru vizita lui Lavrov la Națiunile Unite, dar nu a primit niciuna

Rusia susține că a cerut 56 de vize de la Statele Unite pentru a permite ministrului rus de externe Serghei Lavrov și delegației sale să călătorească la New York pentru reuniunea anuală a liderilor mondiali de la Națiunile Unite în această lună, dar până acum nu a primit niciuna, transmite Reuters, preluat de Ziarul de Gardă.

Lavrov on first China visit since Russian invasion of Ukraine | Conflict  News | Al Jazeera

Într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU Antonio Guterres, citată de Reuters, ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia, a spus că acest lucru este „alarmant”, deoarece în ultimele luni Washington „a refuzat în mod constant să acorde vize de intrare” unui număr de ruși pentru a participa la evenimentele ONU.

Statele Unite își iau în serios obligațiile ca țară gazdă a ONU, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, adăugând că înregistrările vizelor sunt confidențiale în conformitate cu legislația SUA, așa că nu poate comenta cazuri individuale.

Conform „acordului de sediu” al ONU din 1947, Statelor Unite li se cere în general să permită accesul la Națiunile Unite pentru diplomații străini. Dar Washingtonul spune că poate refuza vizele din motive de „securitate, terorism și politică externă”.

Relația dintre Statele Unite și Rusia s-a rupt de când Moscova a invadat Ucraina vecină în februarie.

„Procesăm sute de vize în fiecare an pentru delegații Federației Ruse la evenimentele ONU”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, adăugând că cererile trebuie depuse cât mai curând posibil pentru a asigura procesarea la timp.

„Acest lucru este deosebit de important din cauza acțiunilor nejustificate ale Rusiei împotriva ambasadei noastre din Rusia, inclusiv rezilierea forțată a personalului local și național din țări terțe, care ne-au limitat sever personalul și, prin urmare, capacitatea noastră de a procesa vizele”, a spus purtătorul de cuvânt.

Nebenzia a spus că cererile necesare au fost depuse la Ambasada SUA la Moscova.

Cele 56 de vize solicitate de Moscova includ o echipă avansată de diplomați care să se pregătească pentru sosirea lui Lavrov și a delegației sale pentru reuniunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de la New York, care începe pe 20 septembrie. Nebenzia a adăugat că nicio viză americană nu a fost acordată încă jurnaliştilor care îl însoţesc pe Lavrov şi echipajul de zbor. El i-a cerut lui Guterres să „sublinieze încă o dată autorităților Statelor Unite că trebuie să elibereze prompt vizele solicitate pentru toți delegații ruși și persoanele însoțitoare, inclusiv jurnaliștii ruși”.

Guterres și alți înalți oficiali ai ONU sunt în contact strâns cu Statele Unite și Rusia în privința vizelor, a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Eri Kaneko. „Ne angajăm în mod proactiv cu Misiunea SUA cu privire la vize… și menținem legătura cu Misiunea în cazuri specifice care ne sunt aduse la cunoștință. Facem acest lucru în acest caz”, a spus Kaneko. Statele Unite au interzis de mult timp diplomaților ruși ONU și delegațiilor ruse în vizită să călătorească la mai mult de 40 km de New York fără aprobarea prealabilă a Washingtonului.

În februarie, Washingtonul a impus sancțiuni împotriva lui Lavrov, acuzându-l că este „direct responsabil pentru continuarea invaziei neprovocate și ilegale a Ucrainei de către Rusia”. Sancțiunile îngheață orice bunuri pe care Lavrov le poate avea în Statele Unite și, în general, interzic americanilor să aibă de-a face cu el. Nebenzia a citat câteva probleme recente legate de vize în scrisoarea sa către Guterres, spunând că ministrul rus al Afacerilor Interne, Vladimir Kolokoltsev, nu a putut să călătorească la New York pentru un summit al șefilor de poliție al ONU săptămâna aceasta. El a spus că reprezentanții agențiilor ruse de aplicare a legii nu au putut participa la un eveniment ONU săptămâna aceasta privind combaterea utilizării tehnologiilor informației și comunicațiilor în scopuri criminale.

În Italia, un avion a fost distrus de fulger. Piloții au fost nevoiți să efectueze o aterizare de urgență

Un avion al companiei aeriene EasyJet a fost lovit de fulger în timpul unui zbor efectuat duminică, 25 septembrie 2022, provocând panică în rândul celor 90 de pasageri prezenți la bord.

Este prima dată în ultimii 15 ani când un avion este lovit de fulger în zbor, în Italia, relatează ziarul italian Corriere del Mezzogiorno.

Conform sursei citate, aeronava companiei EasyJet a decolat ieri de la Milano și se îndrepta spre Napoli, dar o furtună care s-a abătut asupra regiunii Campania a împiedicat-o să mai ajungă la destinație.

Un fulger, care a lovit o aripă a avionului în timpul zborului, i-a constrâns astfel pe piloți să devieze de la traseu și să efectueze o aterizare de urgență pe aeroportul Karol Wojtyla din Bari, în regiunea Puglia.

Din fericire, nici cei 90 de pasageri, și nici personalul de bord nu au fost răniți în timpul acestui incident, dar s-a creat panică mare în rândul acestora.

Pasagerii au fost transportați ulterior cu un autocar la Napoli, mai precizează sursa citată.

sursa

FOTO! Unde s-a ascuns Putin. Imagini cu palatul în care a fugit de ochii lumii și de unde dă ordine

În timp ce Rusia este un câmp de luptă între armată și familiile tinerilor chemați la mobilizare, Vladimir Putin stă ascuns de ochii lumii. Nu este la Kremlin, așa cum ar fi de așteptat, ci într-un palat uriaș unde se odihnește, potrivit presei internaționale, scrie digi24.ro.

Despre proprietatea unde stă ascuns Vladimir Putin sunt foarte puține informații publice. Există doar câteva fotografii care arată o clădire uriașă, pe care presa străină a numit-o palat, cu multe dormitoare cu o curte imensă. Casa se află la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe malul Lacului Valdai. Clădirea este definiția luxului. Dispune de un spa cu trei etaje, piscină, precum și un salon de înfrumusețare personal.

Potrivit Fundației Anticorupție, înființată de activistul rus Alexei Navalnîi, casa aceasta este locul favorit al lui Putin. Din alte informații furnizate publicului de aceeași sursă, se pare că locuința de lux nu este deținută în totalitate de președintele Rusiei, ci parțial ar fi și pe numele miliardarului Iuri Covalciuc, cunoscut drept bancherul personal al lui Putin.

O jurnalistă independentă, Farida Rustamova, susține că a aflat că Vladimir Putin intenționează să petreacă aici mai multe zile și că ar fi preînregistrat mai multe videoclipuri care vor fi lansate public. Încearcă în acest fel președintele Rusiei să mascheze lipsa din fața publicului.

Aceeași sursă spune că președintele și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux.

Rusia l-a expulzat pe consulul Japoniei la Vladivostok. Ce informații ”secrete” ar fi divulgat diplomatul

Agenția de securitate a Rusiei (FSB) a anunțat luni, 26 septembrie, că a reținut un consul japonez în orașul-port Vladivostok, pentru presupus spionaj și i-a ordonat să părăsească țara, au declarat agențiile de presă ruse, scrie ziare.com.

FSB a declarat că consulul a fost declarat persona non grata după ce a fost prins „în flagrant” primind informații secrete despre efectul sancțiunilor occidentale asupra situației economice din Extremul Orient al Rusiei.

Agenții ruși spun că informațiile clasificate, care priveau și cooperarea Rusiei cu o țară din Asia-Pacific fără nume, au fost obținute în schimbul unei „recompense monetare”.

Rusia a protestat în fața Japoniei, au declarat agențiile citate de FSB. Nu a existat nicio reacție imediată de la Tokyo.

Renato Usatîi și Nina Crețu au strălucit la cea mai populară nuntă a sezonului. Vezi cum și-au făcut apariția la eveniment cei doi îndrăgostiți
Articolul anterior
10 femei celebre care nu au fost niciodată căsătorite
Articolul următor