Rusia: Un grup de presă controlat de Prigojin se închide

Grupul de presă controlat de Evgheni Prigojin se va închide, a declarat directorul unei publicaţii online din trust, ceea ce arată înrăutăţirea situaţiei şefului mercenarilor Wagner, la o săptămână după eşecul unei scurte revolte organizate de luptătorii săi, potrivit Reuters.

Un grup de presă controlat de Prigojin se închide, în urma rebeliunii

În cadrul unui acord care a pus capăt revoltei, Prigojin, un fost aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a primit autorizaţie să plece în exil în Belarus, iar oamenilor săi li s-a dat posibilitatea de a alege între a i se alătura, a fi integraţi în forţele armate ale Rusiei sau de a se întoarce acasă, transmite digi24.ro. 

Patriot Media, având ca principal site de ştiri RIA FAN, a adoptat o linie editorială puternic naţionalistă şi pro-Kremlin, oferind în acelaşi timp şi o acoperire pozitivă pentru Prigojin şi grupul său Wagner. 

Anunţ decizia noastră de a ne închide şi de a părăsi spaţiul informaţional al ţării”, a declarat directorul RIA FAN, Evgheni 

Zubarev, într-un clip video postat sâmbătă târziu pe conturile de socializare ale holdingului. Zubarev nu a oferit niciun motiv pentru această decizie. 

Cotidianul rus Kommersant a relatat, vineri, că Roskomnadzor, autoritatea de supraveghere a comunicaţiilor din ţară, a blocat publicaţiile lui Prigojin, fără a oferi detalii. Organismul de supraveghere nu a putut fi contactat duminică pentru comentarii, potrivit Reuters. 

De asemenea, presa rusă a relatat că o „fabrică de troli” care ar fi fost folosită de Prigojin pentru a influenţa opinia publică în ţări străine, inclusiv în Statele Unite, a fost desfiinţată.

Rechinul ucigaș Mako, filmat între insulele Zakynthos și Kefalonia din Grecia: „Primul văzut vreodată”
Articolul anterior
Un student se duce la universitate cu avionul. E mai ieftin decât chiria
Articolul următor