Rușii au atacat 8 regiuni din Ucraina într-o singură zi: 5 persoane au murit, alte 13 au fost rănite

Rușii au atacat vineri opt din cele 24 de regiuni ale Ucrainei, omorând cinci civili și rănind 13 persoane, spune adjunctul sefului biroului prezidențial Kirilo Timosenko, relatează Kyiv Independent.

Regiunile atacate au fost Zaporojie, Dnipropetrovsk, Harkov, Donețk, Lugansk, Mikolaiv, Sumî și Herson.

În ultima zi, atacurile rusești au ucis cinci civili și au rănit alți 13, a declarat adjunctul șefului biroului prezidențial Kirilo Timoșenko.

Trei persoane au fost ucise și patru au fost rănite în regiunea Donețk, potrivit guvernatorului regiunii Pavlo Kirilenko.

Rusia a bombardat clădiri rezidențiale din Kurahove, Bahmut, precum și Lîman și Drobîșeve.

De asemenea, trupele ruse au lansat două rachete în orașul Kosteantînivka, distrugând o grădiniță și un colegiu, a spus Kirilenko.

Potrivit guvernatorului regiunii Zaporojie, Oleksandr Staruh, bombardamentele rusești au lovit 21 de așezări din regiune, distrugând 18 case în ultima zi.

O femeie a fost ucisă în orașul Huliaipole, a spus Staruh.

De asemenea, un cinematograf a luat foc în orașul Orihove în urma bombardamentelor rusești, a adăugat guvernatorul. Două persoane au fost rănite acolo.

În regiunea Harkov, trupele ruse au bombardat așezările Vovceansk, Kupiansk, Strilecha, Vilcea și Ohirtseve cu artilerie, tancuri și mortiere, a raportat guvernatorul Oleg Siniegubov.

Orașul Vovceansk a fost cel mai afectat, a spus Siniegubov, adăugând că acolo a fost ucisă o femeie de 60 de ani.

O femeie de 45 de ani și un copil de șapte ani au fost răniți în Vovceansk, a spus Sinegubov.

Trupele ruse au bombardat, de asemenea, regiunea Herson de 36 de ori în ultima zi, folosind artilerie, sisteme de lansare multiplă de rachete și mortiere, a raportat guvernatorul Iaroslav Ianușevici.

Patru persoane au fost rănite în regiunea Herson. Printre aceștia se numără și adolescenți de 16 și 15 ani, a spus Ianușevici.

Potrivit lui Ianușevici, orașul eliberat Herson a fost bombardat de 11 ori pe 20 ianuarie. Casele de locuit au fost avariate acolo.

În regiunea Lugansk, lupte intense între forțele ruse și ucrainene au loc în apropiere de Kreminna, în timp ce Ucraina încearcă să elibereze orașul ocupat de ruși, potrivit Statului Major al Ucrainei.

sursa

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

O americancă a fost reţinută şi amendată de un tribunal din Rusia miercuri, după ce a plimbat un viţel în Piaţa Roşie din Moscova, despre care a spus că îl cumpărase pentru a îl salva de la sacrificare, au anunţat mass-media ruse, citate de Reuters.

O americancă, arestată în Rusia după ce a plimbat un vițel prin Moscova

Alicia Day, în vârstă de 34 de ani, a fost amendată cu 20.000 de ruble (285 de dolari) pentru că a stânjenit accesul pietonilor în cadrul unui protest neautorizat, transmite Digi24.ro.

Ea a fost condamnată şi la 13 zile de „arest administrativ” în urma unei acuzaţii separate: nesupunere faţă de ordinele poliţiştilor. „Am cumpărat viţelul pentru ca el să nu fie mâncat”, a declarat Alicia Day, citată de agenţia de presă TASS. 

Înregistrări video distribuite în presa de stat rusă o arată pe americancă în timp ce dezvăluia că a angajat un şofer pentru a aduce viţelul în Piaţa Roşie cu ajutorul unui vehicul.  

„Am vrut să îi arăt un loc frumos din ţara noastră frumoasă”, a declarat ea. 

Ambasada americană, contactată de Reuters, nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă. Alicia Day locuieşte într-o suburbie a oraşului Moscova, după ce a sosit în Rusia cu ajutorul unei vize turistice, precizează agenţia de presă RIA. 

În trecut, ea a susţinut acţiuni similare de protest şi în alte ţări, notează Agerpres. În 2019, cotidianul britanic Daily Mail a raportat că Alicia Day a „salvat” un porc de la sacrificare în vestul Angliei, pe care l-a denumit „Jixy Pixy”, l-a adus la Londra cu taxiul şi l-a plimbat prin oraş şi prin restaurante.  

A trebuit să îl predea însă unei fundaţii care militează pentru bunăstarea animalelor după ce proprietarul micului apartament pe care îl închiriase a descoperit că porcul trăia în acea locuinţă.

Cuplu arestat într-un restaurant din Rusia din cauza conversației anti-război auzite de vecini. Poliția le-a luat copilul de 9 ani

Un canal de Telegram rusesc care urmărește arestările abuzive dictate de regimul Putin relatează un caz înfricoșător.

Un cuplu de tineri ruși, cu numele Olesia și Alexei Ovcinnikov, a fost reținut de mascați în restaurantul Na Drovakh din orașul Krasnodar, transmite www.ziare.com.

Afirmațiile anti-război făcute de cei doi, aflați împreună cu copilul de 9 ani la masă, au dus la chemarea „poliției fasciste a lui Putin” de către un vecin de masă.

Cei doi au fost arestați sub acuzația de „hărțuire”.

„Poliția i-a arestat la restaurant și le-a luat copilul de 9 ani. Când a sosit poliția fascistă a lui Putin, i-a încătușat pe părinți și i-au ținut pe podeaua restaurantului timp de peste o oră, înainte de a-i duce la închisoare, potrivit martorilor oculari.

Potrivit canalului Telegram OVD-info, care urmărește arestările politice din Rusia, polițiștii i-au dus apoi la secție pentru audieri și, cu acuzația de „hărțuire”, i-au lăsat peste noapte în arest. Fiica cuplului, în vârstă de 9 ani, a fost despărțită de părinți și trimisă acasă.

Potrivit cuplului, aflat acum în stare de libertate, li s-a spus direct că au fost arestați pentru declarații împotriva războiului.

Elveția oferă sprijin pentru antreprenorii din Chișinău, Bălți, Cimișlia și Comrat

Antreprenorii din Chișinău, Bălți, Cimișlia, Comrat sunt chemați să participe la un concurs finanțat de Elveția care pune la bătaie 1,2 milioane de dolari pentru proiecte de dezvoltare economică a localităților.

Proiectul „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, implementat de PNUD și finanțat de Elveția, selectează trei microregiuni care în următorii doi ani vor beneficia de susținere pentru dezvoltarea economică locală. Mai exact, comunitățile selectate vor fi ajutate să creeze micro-clustere, care vor valorifica avantajele locale existente și vor susține specializarea economiilor locale.

În total, vor fi investiți până la 400 de mii de dolari pentru fiecare din cele trei micro-clustere, ceea ce va contribui la crearea de noi locuri de muncă atât pentru localnici, cât și pentru migranți reveniți, dar și pentru refugiații din Ucraina.

„În situația socio-economică actuală, consolidarea rezilienței actorilor economici este de o importanță vitală. Astfel, Elveția va sprijini afacerile locale, contribuind la crearea noilor perspective economice în diferite regiuni ale Moldovei”, a declarat Guido Beltrani, directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Dosarul de participare la concurs trebuie să includă formularul de participare completat în limba română sau rusă, declarația de angajament și parteneriat, semnată de toate entitățile implicate din sectorul privat și public. Data-limită pentru participare este 23 februarie 2023, ora 23:00.

După scandalul din România, sediul central al Bismobil Moldova s-a închis ”în legătură cu situația creată”
Articolul anterior
VIDEO! Accident grav la ieșirea din raionul Hîncești. Două mașini s-au ciocnit violent
Articolul următor