Rușii bogați care nu-și împart averea cu săracii vor ajunge în Iad, amenință Patriarhul Kiril

Patriarhul Kiril al Moscovei a transmis un mesaj către cetățenii înstăriți ai Rusiei în care le cere să-și împartă averea cu cei nevoiași, precizând că aceasta este „calea spre iad” pentru cei care refuză, scrie ziare.com.

Mesajul șefului Bisericii Ortodoxe Ruse a fost transmis după predica de după liturghia de duminică din Catedrala Hristos Mântuitorul, potrivit agenției ruse Tass.

“Dacă o persoană bogată este capabilă să dea o parte considerabilă din banii săi celorlalți – celor în nevoie, celor care suferă – atunci posesia bogăției devine justificată și această persoană își va spori averea – Domnul o va ajuta să își sporească posibilitățile materiale atâta timp cât aceste posibilități servesc altor oameni, mai ales celor care se află într-o situație critică de viață. Să dea Dumnezeu ca oamenii noștri bogați, născuți în țara ortodoxă, mulți dintre ei fiind într-un fel sau altul legați de Biserică, să-și amintească întotdeauna că justificarea bogăției aici pe pământ este că oamenii nu te mai invidiază, oamenii nu te mai văd ca pe un dușman, dar “în secolul următor” această bogăție se poate întoarce spre bine, dacă servește binele celorlalți oameni de aici”, a spus Patriarhul.

Potrivit acestuia, dacă o persoană “cu mulți bani nu poate ajuta pe altcineva – este calea spre iad și nu este nimic de discutat. În același timp, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a amintit expresia evanghelică a lui Hristos potrivit căreia “este greu pentru un om bogat să intre în Împărăția lui Dumnezeu”.

”Dacă o persoană bogată nu vede durerea altuia și nu ajută – aceasta este în mod clar o cale de îndepărtare de Dumnezeu, de Hristos și de Împărăția Sa. Cu cât o persoană are mai mulți bani, cu atât are mai multă responsabilitate pentru această existență pământească”, a adăugat patriarhul.

Șeful centralei Zaporojie a fost răpit de ruși

Rușii l-au răpit pe directorul general al centralei din Zaporojie și nimeni nu știe unde se află în acest moment, a declarat președintele companiei nucleare ucraineană de stat Energoatom, Petro Kotin, potrivit Ukrainska Pravda și Ukrinform.

Oficial ucrainean: Șeful centralei Zaporojie a fost răpit de ruși

”La 30 septembrie 2022, în jurul orei 16:00, Igor Murashov, directorul general al centralei nucleare din Zaporojie, a fost reținut de o patrulă a rușilor pe drumul de la centrală spre Energodar. Mașina a fost oprită, el a fost reținut cu forța, legat la ochi și dus spre o destinație necunoscută. Deocamdată nu există nicio informație despre locul unde se află Igor Murashov sau despre soarta acestuia”, a scris Petro Kotin pe canalul său de Telegram, transmite hotnews.ro.

Președintele Energoatom precizează că directorul general al centralei este principalul responsabil pentru securitatea nucleară și radiologică a centralei, iar reținerea acestuia reprezintă un pericol pentru funcționarea celei mai mari centrale nucleare din Europa.

Kotin a cerut militarilor ruși și angajaților Rosatom care ocupă ilegal centrala să îl elibereze pe șeful centralei pentru a menține o bună funcționare a centralei nucleare Zaporojie.

De asemenea, el a cerut directorului general al AIEA, Rafael Grossi, și președintelui Asociației Mondiale a Operatorilor Nucleari, Tom Mitchell, să ia toate măsurile pentru a se asigura că Murashov este eliberat imediat din captivitate.

De la începutul războiului, peste 9.000 de oameni au fost dați dispăruți în Ucraina

Autoritățile ucraine au declarat că de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, peste 9.000 de civili au fost dați dispăruți în țară. Dintre aceștia, au fost găsite doar 2.241 de persoane.

Фильтрация, Мариуполь, фото

Federația Rusă echivalează civilii ucraineni cu prizonierii de război, conform organelor de stat ucrainene. Printre aceștia se numără foști polițiști și chiar voluntari.

„Societatea nu ar trebui să lase acest lucru nesupravegheat”, a spus Aleksandr Kononenko, reprezentant al comisarului pentru drepturile omului în sectorul de securitate și apărare al Ucranei, în timpul unui briefing despre „Răpirile masive de civili ucraineni de către armata rusă”, conform Focus.

El a făcut, de asemenea, apel la comunitatea internațională și la Crucea Roșie să crească presiunea asupra țării agresoare pentru a elibera ucrainenii și a-i trimite acasă.

El a cerut, de asemenea, cetățenilor care se află în teritoriile ocupate să raporteze cazurile de persoane dispărute la Poliția Națională a Ucrainei și la alte agenții de aplicare a legii.

Rușii au atacat Odesa și Nikolaev cu rachete Iskander, în această dimineață

Forțele armate ruse au efectuat lovituri cu rachete în regiunea Odesa și Nikolaev. Invadatorii au tras asupra unei infrastructuri industriale din regiunea Odesa și a unui bloc de apartamente din Nikolaev, informează presa ucraineană.

Ракетный удар по Николаеву

În dimineața zilei de 1 octombrie, trupele ruse au lansat două rachete Iskander în regiunea Odesa. A fost distrusă o instalație de infrastructură industrială. Stația electrică și mai multe clădiri din jur au fost avariate. În plus, într-unul dintre garaje a izbucnit un incendiu, dar a fost stins rapid. Nimeni nu a fost rănit în atac.

Atacul cu rachetă asupra regiunii Nikolaev.

Primarul orașului Nikolaev, Alexander Senkevich, a spus că noaptea trupele ruse au atacat orașul cu rachete S-300. Drept urmare, obuzul a lovit un bloc de locuințe, apartamentele de la etajele 4 și 5 au fost distruse. Au fost avariate și mașinile parcate în curte, iar geamurile din casele din jur au fost explodate.

Potrivit primarului, în urma atacurilor cu rachete inamice, 5 persoane au fost rănite, inclusiv o femeie cu un bebeluș de trei luni.

Pe șantier lucrează utilitățile publice, curăță zona de sticlă și moloz și, de asemenea, eliberează drumul.

Обстрел Николаева
Обстрел Николаева
Обстрел Николаева

Rușii care vin în UE vor plăti dublu pentru vize și vor fi obligați să aștepte chiar și o lună să le obțină
Articolul anterior
Povestea vizitei lui Ceaușescu în Anglia. Cum a ajuns Regina Elisabeta să se ascundă într-un tufiș de dictatorul român
Articolul următor