Rușii care vin în UE vor plăti dublu pentru vize și vor fi obligați să aștepte chiar și o lună să le obțină

Comisia Europeană a detaliat marţi propunerile menite să înăsprească condiţiile de acordare a vizelor pentru cetăţenii ruşi şi de nerecunoaştere a paşapoartelor ruseşti emise în zonele ocupate ale Ucrainei, relatează AFP.

Aceste măsuri au făcut obiectul unui acord politic al miniştrilor de externe din statele UE la sfârşitul lunii august.

„Agresiunea militară (rusă) nu este doar o agresiune împotriva Ucrainei, este şi o ameninţare pentru securitatea noastră. Cetăţenii ruşi nu trebuie să aibă un acces facilitat în UE şi desigur că a fi turist în UE nu este un drept fundamental”, a motivat în faţa presei comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson.

Astfel, costul unei vize pentru statele UE va creşte de la 35 la 80 de euro pentru toţi cetăţenii ruşi, procedura de examinare a cererilor de emitere a vizei va creşte de la 10 la 15 zile şi ar putea ajunge chiar şi la 45 de zile, va creşte numărul documentelor cerute şi vor fi de asemenea aplicate restricţii asupra vizelor cu intrări multiple.

Noul regim al vizelor pentru cetăţenii ruşi ar urma să intre în vigoare luni, dacă statele membre îl vor aproba săptămâna aceasta. Odată aprobat, Comisia Europeană le va prezenta statelor membre liniile directoare de emitere a vizelor către cetăţenii ruşi, pentru consolidarea cererilor din punctul de vedere al securităţii, prioritizarea celor care trebuie tratate rapid, cum ar fi cele pentru „motive umanitare” şi „de-prioritizarea” vizelor turistice, a indicat comisarul Johansson.

Suspendarea facilităţilor privind vizele pentru cetăţenii ruşi este o „decizie ridicolă care se înscrie într-o serie de absurdităţi”, a declarat săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit AFP, citată de Agerpres.ro.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Irina Rimes a lansat prima piesă în franceză! Cum sună „Visele” în limba lui Moliere
Articolul anterior
Rușii bogați care nu-și împart averea cu săracii vor ajunge în Iad, amenință Patriarhul Kiril
Articolul următor