Rușii reiau asaltul asupra mai multor orașe din Donețk. Ucraina își întărește pozițiile în jurul orașului Bakhmut

Trupele rusești fac o nouă încercare de a avansa în orașul Soledar din estul regiunii Donbas, potrivit ministrului adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar. „După o încercare nereușită de a captura Soledar și de a se retrage, inamicul și-a regrupat forțele, a refăcut pierderile, a redislocat unități de asalt suplimentare, a schimbat tactica și a lansat un asalt puternic”, a scris ea pe Telegram.

Atacurile rusești din ultimele zile s-au concentrat pe Soledar, într-un efort aparent de a izola orașul. Capturarea lui Soledar, care se află la nord-est de Bakhmut, ar pune forțele ucrainene din zonă în pericol de a fi încercuite și ar oferi Rusiei o potențială cale de abordare împotriva acestui oraș.

Ucraina își consolidează pozițiile din jurul Bakhmut, în estul regiunii Donbas, după zile de asalturi neîncetate ale forțelor rusești conduse de grupul de mercenari Wagner. Bakhmut și orașul vecin Soledar au fost în centrul unor eforturi intense ale Moscovei de a face progrese într-o zonă în care forțele rusești încearcă cu disperare să avanseze de la începutul verii.

Bombardamentele au continuat peste noapte în diferite părți ale liniei frontului din sud-estul Ucrainei, a declarat pe Telegram șeful administrației militare din regiunea Donețk.

La începutul zilei de luni, Serhii Cherevatyi, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat pentru televiziunea ucraineană că Rusia „a reușit să concentreze mai multe unități” în jurul Soledar și că a desfășurat acolo atât trupe „regulate”, cât și mercenari care lucrează pentru grupul privat Wagner.

Șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat duminică că unul dintre motivele pentru care a vrut să preia Bakhmut și Soledar a fost acela de a controla sistemul de mine din acea zonă, pe care l-a descris ca fiind „o rețea de orașe subterane”.

„Aproape că nu mai există ziduri” în Soledar, spune Zelenski, în timp ce luptele violente continuă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni, în comentariile video de noapte, că Bakhmut și Soledar rezistă în ciuda distrugerilor de amploare.

El a citat atacuri noi și mai violente în Soledar, unde a spus că nu a mai rămas niciun zid în picioare, iar terenul este acoperit de cadavre rusești.

„Este extrem de dificil – aproape că nu au mai rămas ziduri întregi… Datorită rezistenței războinicilor noștri de acolo, din Soledar, am câștigat timp suplimentar și putere suplimentară pentru Ucraina”, a declarat Zelenski.

Două femei au fost ucise și șase persoane au fost rănite, inclusiv o fetiță de 10 ani, în urma unui atac cu rachete rusești asupra unei piețe dintr-un sat din estul Ucrainei, au anunțat autoritățile. O femeie în vârstă de 60 de ani s-a aflat printre cele două femei ucise după ce racheta a lovit piața din satul Shevchenkove, situat la aproximativ 80 km sud-est de orașul Harkov, au declarat procurorii regionali.

Au apărut îndoieli puternice cu privire la afirmațiile Rusiei potrivit cărora ar fi ucis 600 de soldați ucraineni în barăcile din Kramatorsk. Jurnaliștii care au vizitat orașul nu au putut găsi dovezi ale unor victime pe scară largă. Cu toate acestea, Kremlinul s-a declarat încrezător că ministerul său al apărării a avut dreptate atunci când a afirmat că 600 de militari ucraineni au fost „distruși” în atac.

Kremlinul a respins o afirmație ucraineană potrivit căreia un oficial rus de rang înalt ar fi lansat ideea unui potențial acord de pace cu oficialii europeni.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru securitate națională și apărare, a declarat joi la televiziunea publică a țării că Dmitri Kozak, adjunctul șefului administrației prezidențiale ruse, a avut întâlniri cu oficiali europeni în încercarea de a forța Kievul să semneze ceea ce el a caracterizat drept un acord de pace nefavorabil.

Concurenta Rusiei la ,,Miss Univers” refuză să se întoarcă în țara natală după finalizarea concursului. Tânăra a decis să rămână în SUA și se ascunde

Rusoaica Anna Linnikova, concurenta Rusiei la „Miss Univers”, se ascunde în SUA după finalizarea concursului. Modelul refuză să se întoarcă în Rusia și nici nu vrea să spună unde se află exact în acest moment.

Неужели я не могу»: «мисс Россия» Анна Линникова заявила о жизни в США -  Экспресс газета

Anna Linnikova nu a intrat în top 16 și a refuzat să se întoarcă acasă după concurs. Rusoaica se ascunde în Statele Unite și se teme de amenințările care îi sunt trimise.

Linnikova, care a încercat să se împrietenească cu reprezentanta Ucrainei, Victoria Apanasenko, călătorește acum.

,,Acum călătoresc prin America și din motive de siguranță, încă o dată, nu-mi dezvălui coordonatele exacte”, a declarat rusoaica într-un interviu acordat presei ruse.

Tânăra continuă să viseze la o carieră de model.

Модель Анна Линникова рассказала о травле после конкурса "Мисс Вселенная"

Concursul din acest an a fost câștigat de reprezentanta SUA, R’Bonnie Gabrielle.

Un muncitor francez a câștigat 17 milioane de euro la loto, după o greșeală care i-a schimbat total destinul

A vrut să joace la loto pe vineri, 13, dar din greșeală a bifat căsuța pentru sâmbătă. Nu a bănuit nicio clipă că dintr-o eroare avea să i se schimbe viața total.

Un muncitor din Franța a câștigat 17 milioane de euro, crezând că joacă pentru tragerea de vineri, 13 ianuarie, doar că a bifat data de sâmbătă. Iar combinația de numere s-a dovedit a fi cea potrivită, potrivit unui comunicat de presă al FDJ publicat joi.

I s-a prezis un câștig mare în urmă cu 20 de ani

Când și-a verificat biletul, omul era convins că a jucat cu o zi înainte și deci a pierdut. Doar că exact înainte de a merge dezamăgit la culcare a primit o notificare de la FDJ care îi dădea fericita veste. „În ziua aceea, trebuie să fi avut o stea norocoasă deasupra capului meu”, a declarat bărbatul când i-a fost înmânat premiul.

Și-a trezit soția și i-a spus că a câștigat 17 milioane de euro și au început să facă planuri pentru noua lor viață până în zori. „Este începutul unui nou început”, a mai spus el.

Milionarul își propune acum să-și părăsească slujba de muncitor pentru a-și înființa propria afacere, a cumpăra o casă în nordul Franței, a călători mai mult cu familia, dar mai ales… pentru a consuma produse de mai bună calitate. „În loc să-mi cumpăr carnea din supermarketuri, acum voi merge la măcelar”, a spus el.

Cu banii în sfârșit în buzunar, bărbatul se poate apuca să cumpere cadoul promis soției sale. „Când am întrebat-o ce o va face cea mai fericită, nu a ezitat nicio secundă: un grătar electric”, a spus norocosul milionar.

Jucătorul norocos a mai povestit că un prieten al familiei i-a prezis că într-o zi va câștiga o sumă mare de bani la loterie. Se întâmpla în urmă cu aproximativ douăzeci de ani. „Pe atunci, nu credeam deloc în darurile lui, dar acum, cu atât mai mult”, a mărturisit el, amuzat.

sursa

Rusia nu mai emite cetățenilor pașapoarte biometrice, pentru călătorii în străinătate. ,,Sunt prea multe cereri”

Federația Rusă a încetat temporar să accepte cereri pentru pașapoarte străine biometrice. Anunțul a fost făcut joi, de către portalul oficial al serviciilor guvernamentale din Rusia, Gosuslugi. Suspendarea s-ar datora unui număr mare de cereri. 

„Din 2 februarie, acceptarea cererilor de eliberare a pașapoartelor internaționale de tip nou cu suport electronic de stocare a fost temporar suspendată. Dacă deja ați solicitat un nou pașaport prin portalul serviciilor de stat, așteptați răspunsul departamentului și acționați conform instrucțiunilor primite”, se arată în mesajul instituției.

Persoanele care au solicitat un nou pașaport prin intermediul altor servicii decât Gosuslugi sunt îndemnați să contacteze departamentul de migrație de la locul unde a fost depusă cererea.

Goznak, compania care produce pașapoarte rusești, a anunțat că suspendarea se datorează unui „volum crescut de cereri de pașapoarte internaționale”, care a provocat o creștere semnificativă a cererii de microcipuri necesare producerii pașapoartelor biometrice.

Compania a mai menționat că speră că rata obișnuită de producție și personalizare a pașapoartelor va fi restabilită în termen de o lună.

La începutul săptămânii, Ministerul rus de Interne a raportat că a eliberat în 2022 un număr record de pașapoarte.

Caz șocant în SUA! O fetiță de 12 ani și-a înjunghiat mortal fratele de doar 9 ani, în timp ce părinții dormeau
Articolul anterior
Bărbat din Bălți, reținut în încercarea de a pune în circulație peste 100.000 dolari americani falși
Articolul următor