Rușii și-au doborât din greșeală un avion supersonic în Crimeea

În cursul zilei de ieri (11.09.2022) un avion de tip Su-34 s-a prăbușit chiar în Crimeea, după ce a fost lovit de un sistem de apărare antiaeriană. Imediat au apărut speculații cu privire la faptul că ucrainenii au reușit să lovească aeronava. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu epava avionului doborât.

Doar că ucrainenii au ridicat din umeri. Și nu doar că forțele armate ale Ucrainei nu au revendicat incidentul, dar bloggeri militari ruși au anunțat că aeronava a fost lovit chiar de sistemele de apărare ruse, transmite deschide.md.

Contul de telegram rusesc Fighterbomber, deplânge eșecul rus și precizează că prăbușirea avionului Su-34 nu a fost un accident, ci a fost o consecință a faptului că aeronava a fost lovită chiar de apărarea antiaeriană rusească. Analiza bloggului militar rusesc, care susține invadarea Ucrainei, e preluată și de agenția ucraineană Unian. 

Astfel, bloggul rusesc Fighterbomber a precizat că avionul Su-34 prăbușit în Crimeea în cursul zilei de ieri a fost lovit de apărarea antiaeriană rusă. „Se pare că apărarea noastră antiaeriană nu e deloc prietenă cu aviația noastră militară”, a comentat ironic bloggerul rus.

Pilotul rus a reușit să se catapulteze la timp.

Despre Su-34, considerate de ruși de generația 4 ++

Su-34 este un avion supersonic de vânătoare și bombardament. Acesta face parte din generația 4++ și este capabil să îndeplinească misiuni în mod independent, fără sprijinului aerian al avioanelor de vânătoare.

Avionul Su-34 a fost dezvoltat de compania Sukhoi, parte a Corporației întrunite constructoare de aeronave, și a început să fie produs în serie în anul 2005. Acesta este destinat pentru distrugerea obiectivelor terestre și a țintelor aeriene ale adversarului, în orice condiții meteorologice, pe timp de zi sau de noapte. Aeronava dispune de rachete dirijate cu rază lungă de acțiune din clasele aer-sol și aer-aer. Viteza de zbor este de până la 1.900 de kilometri pe oră, iar autonomia de 4.000 de kilometri. Avionul, cu un echipaj format din doi militari, poate primi la bord o încărcătură de luptă de până la opt tone.

În vara anului 2020, Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au încheiat un contract privind achiziționarea, în perioada 2021-2022, a 20 de avioane de tip Su-34 în versiunea Su-34M.

În India a început cel mai mare pelerinaj din lume. Milioane de oameni au ajuns deja în nordul țării pentru a participa la deschidere

În India a început cel mai mare pelerinaj din lume. Milioane de oameni au ajuns deja într-un oraș din nordul țării pentru a participa la deschiderea festivalului hindus Maha Kumbh. Ceremoniile religioase vor dura până la finalul lunii februarie, iar autoritățile se așteaptă ca până la jumătate de miliard de credincioși să ajungă în zonă, scrie euronews.ro.

Festivalul atrage mulți credincioși și din alte state.

Credincioșii se adună la confluența unor râuri considerate sacre de hinduși, inclusiv fluviul Gange. Timp de mai multe zile, ei participă la ritualuri și împart pomeni. Oamenii cred că o baie în apa râurilor sfinte îi va curăța de păcate.

Concentrarea într-un singur loc a sute de milioane de oameni este o adevărată provocare pentru autorități și forțele de ordine. Zeci de mii de polițiști au fost mobilizați în zonă.

Tradiția scăldatului în apele râurilor considerate sfinte datează de sute de ani.

Pelerinajul hindus este cel mai mare și mai colorat eveniment religios de pe glob. Pentru comparație, dacă pelerinajul anual de la Mecca, orașul sfânt al musulmanilor, atrage peste două milioane de oameni, la festivalul hindus participă cel puțin 400 de milioane de credincioși.


Țara care deține cel mai puternic pașaport din lume în 2025

A fost publicat un nou clasament pentru anul 2025 cu topul țărilor ce dețin cel mai puternic pașaport. Clasamentul a fost realizat de Henley Passport Index, folosindu-se de datele Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA), scrie adevarul.ro.

Așadar, potrivit clasamentului publicat de Daily Mail Singapore are cel mai puternic pașaport din lume, cetățenii având acces în toate cele 195 de țări ale lumii. Imediat după Singapore se află Japonia, ai cărei cetățeni pot vizita 193 de țări.

La fel ca în majoritatea statisticilor, următoarele locuri sunt dominate de țările de pe continentul european, locul trei fiind împărțit de Finlanda, Franța, Germania, Italia, Coreea de Sud și Spania, țări ai căror cetățeni pot merge în 192 de țări fără viză.

SUA ocupă însă locul 9, având acces în 186 de țări, sub țări chiar precum Polonia, Cehia și Ungaria.

România se situează pe locul 15, la egalitate cu Bulgaria și Monaco. Așadar, românii pot vizita 178 de țări fără viză. Țara noastră a devenit, începând din 10 ianuarie, membru oficial al programului Visa Waiver al SUA.

Republica Moldova și Georgia ocupă locul 44, având acces în 122 de țări. Sub ele se află Rusia, pe locul 46, cetățenii reușind să călătorească în 116 țări fără viză.

China a crescut semnificativ în clasament, față de acum 10 ani, adică de la locul 94, la locul 60 în clasament, ceea ce înseamnă că cetățenii pot vizita 85 de țări fără viză.

Ultimele 5 locuri sunt ocupate de Somalia (locul 102, 35 de țări fără viză), Pakistan (103, 33 de țări) Iraq (locul 104, 31 de țări), Siria (locul 105, 27 de țări) și Afganistan (locul 106, 26 de țări).

„Noțiunea de cetățenie și loteria dreptului prin naștere au nevoie de o regândire fundamentală, pe măsura creșterii temperaturilor, dezastrelor naturale tot mai frecvente și severe, ceea ce forțează comunitățile să se mute  și transformă mediile lor în spații de nelocuit.

În același timp, instabilitatea politică și conflictele în desfășurare în diverse regiuni îi forțează pe cetățeni să plece din țară și să caute un loc sigur”, a declarat Christian Kaelin, directorul Henley & Partners.

Un supermarket din România și-a amânat deschiderea. Nu a găsit deloc angajați, deși oferea un salariu echivalent cu peste 28.000 MDL

Magazinul din țara noastră ce a tărăgănat inaugurarea. Angajările au fost îngreunate, cu toate că se dă un venit de 7.100 de lei, scrie fanatik.ro.

Un supermarket cunoscut din România și-a anat deschiderea cu aproximativ o lună. Nu a găsit suficienți angajați pentru această locație, deși oferea salariu de 7.100 de lei, precum și alte beneficii importante.

Ce magazin a tărăgănat inuagurarea din cauza lipsei de personal

La Cocoș, magazinul românesc care este foarte popular în rândul bucureștenilor, a anunțat că inaugurarea de la începutul lunii ianuarie a fost tărăgânată. Locația din Brașov urmează să fie deschisă la o altă dată.

Reprezentanții supermarketului au transmis că porțile vor fi deschise pe 24 ianuarie 2025 pentru că cei de la HR nu au găsit suficienți oameni interesați pentru locurile disponibile. Salariul este peste media din retail.

În plus, viitorii angajați beneficiază de tichete de masă în valoare de 840 de lei, precum și prime de sărbători, inclusiv 8 Martie, zile de naştere sau Ziua Copilului (1 iunie). Locul de muncă este unul stabil, cu oportunităţi de dezvoltare profesională.

De asemenea, personalul magazinului din Brașov va lucra într-un mediu prietenos. Pe de altă parte, oamenii trebuie să aibă cel puțin 12 luni experiență pentru poziţiile de casier şi lucrător comercial. Venitul lunar brut se ridică la suma de 7.100 de lei.

În aceste condiții salariatul rămâne încasează 4.153 de lei în fiecare lună, adică aproximativ 830 de euro pe lună. La acest venit, cu impozitarea angajatorului, suma totală ajunge la 7.260 de lei, echivalentul a circa 1.500 de euro.

La Cocoș, supermarketul care caută personal

„Dacă îți dorești un loc de muncă stabil, unde fiecare zi aduce provocări noi și satisfacții pe măsură, locul tău este alături de noi! Îți oferim un mediu de lucru prietenos și familial, în care ai posibilitatea să te dezvolți profesional și să avansezi.

Succesul nostru se bazează nu doar pe prețurile corecte, ci și pe o echipă dedicată, care a contribuit la creșterea continuă a afacerii noastre”, este anunțul postat de supermarketul La Cocoș, conform brasovromania.net.

În altă ordine de idei, magazinul din Brașov va avea o suprafață de aproximativ 10.000 metri pătrați. Se va găsi în incinta Complexului Brintex din cartierul Bartolomeu. Este deținut de antreprenorii români Iulian și Gianina Nica.

A fost cumpărat majoritar de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și fondurile de investiții CEECAT Capital și Morphosis Capital. Fondat în anul 2014, La Cocoș este un supermarket românesc de tip discount.

Mihailina Moisa, o nouă descoperire uimitoare la ,,Vocea României”. Moldoveanca i-a cucerit pe jurați cu timbrul vocii sale!
Articolul anterior
Anchetă în Portugalia după furtul și comercializarea documentelor NATO
Articolul următor