Ruta de troleibuz nr.24 va circula pe strada Columna

În Chișinău, au fost finalizate lucrările de construcţie a noii linii de contact pe strada Columna. Aici sunt amenajate noi staţii de aşteptare a transportului public. Astfel, troleibuzele de pe ruta nr. 24, care leagă sectorul Ciocana cu cartierul Telecentru, îşi schimbă parţial itinerarul.

Acestea vor circula pe str. Columna (tronsonul cuprins între Mitropolit Bănulescu Bodoni – V. Alecsandri) şi în continuare pe traseul vechi.

Scopul modificării rutei de troleibuz nr. 24 este evitarea dublării traseului cu troleibuzul nr. 12 şi extinderea ariei de deservire a populației cu transport electric, asigurând transportarea pasagerilor din sectoarele Ciocana și Rîșcani mai aproape de Î.M. ,,Piața Centrală”, Gara Auto și alte obiecte de interes social și comercial din preajmă, anunță Ion Ceban, primarul Chișinăului.

Restul rutelor de troleibuze de pe rutele nr. 7, 10, 12, 25, 32 vor continua să circule pe itinerarele vechi. Acestea vor vira de pe str. Mitropolit Bănulecu-Bodoni pe str. Columna doar în cazul când în centrul capitalei, sau în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt se vor desfăşura diferite manifestaţii de amploare, ocolind astfel Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Totodată, autoritățile preconizează lansarea unei noi rute de troleibuz care va face legătura între sectorul Ciocana şi Botanica şi va avea itinerarul inclusiv pe strada Columna.

Un nou maraton de vaccinare în Chișinău
Articolul anterior
Prăbușirea telecabinei din Italia, filmată de camerele de supraveghere. Pasagerii mai aveau 5 metri până la destinație
Articolul următor
Alte articole interesante