Rute noi din România către Italia, începând din iunie. Preţul şi programul zborurilor

O companie aeriană din Italia și-a lansat joi operaţiunile de zbor pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”, primul zbor fiind programat pe 2 iunie 2023. Aceeași companie va opera zboruri și din Bacău către orașe din Italia, scrie antena3.ro.

avion-800_1 | Unica.md

Primul zbor al companiei Aeroitalia, de pe Aeroportul Băneasa, este programat pe 2 iunie 2023, pe ruta Bucureşti Băneasa – Roma Fiumicino, la preţuri ce pornesc de la 39,99 de euro/segment, a anunţat, joi, coordonatorul de vânzări Adrian Duru.

De asemenea, compania va zbura şi de pe aeroportul din Bacău pe aceeaşi rută, de trei ori pe săptămână.

„Aeroitalia a ales Băneasa ca aeroport la Bucureşti pentru că este aeroportul situat mai aproape de centrul oraşului. Este un aeroport mai mic, în care se pot eficientiza mai bine procesele de check-in, control, de securitate şi îmbarcare.

Compania va economisi timp la fiecare rotaţie pe care o efectuează la Băneasa şi cred că este suficient din punct de vedere economic. În momentul de faţă nu există avantaje, acestea sunt pe drum, dar sunt suficiente ca să ne convingă să operăm astăzi la Băneasa cursele”, a declarat Duru, într-o conferinţă de presă.

Zborurile de pe Aeroportul Băneasa vor avea loc luni, miercuri, vineri şi duminică, astfel: Roma Fiumicino 11:20 – Bucureşti Băneasa 14:30; Bucureşti Băneasa 15:15 – Roma Fiumicino 16:25.

„Pasagerii pot beneficia de la Roma-Fiumicino de celelalte conexiuni pe care Aeroitalia le operează, ca să ajungă la Palermo, la Comiso, în Sardinia şi la Milano, Bergamo.

De pe aeroportul din Bacău operăm de trei ori pe săptămână – marţea, joia şi vinerea, de la 1 iunie. Comunitatea numeroasă de români din Italia a fost un factor care a determinat deschiderea celor două rute – Bucureşti şi Bacău.

Bacăul chiar rămăsese fără aceste destinaţii de curând, iar în Italia este o comunitate impresionantă de români în general şi de moldoveni în special. Capacitatea aeronavelor noastre este de 189 de locuri, cele şase pe care le operăm astăzi.

Programul acesta este în vigoare până la sfârşitul lunii septembrie. În următoarele săptămâni urmează să încărcăm programul pentru perioada de iarnă”, a precizat reprezentantul companiei italiene.

Promoții la biletele de avion

„Sperăm ca Bucureştiul să devină la un moment dat chiar o bază pentru Aeroitalia, dar pe termen scurt vom începe cu aceste patru frecvenţe pe Roma Fiumicino şi de anul viitor, din vară, o să vedem”, a spus el.

Preţul biletelor începe de la 39,99 euro pe segment de călătorie şi include zborul şi un bagaj mic de mână.

„Apoi, pasagerul îşi poate configura rezervarea cum doreşte, poate adăuga bagaje sau achiziţiona pachete care includ deja transportul bagajelor.

Efectuăm frecvent promoţii care aduc acest preţ sub 39,99 de euro, iar astăzi avem o promoţie care constă în achiziţionarea unui bilet şi primirea unui alt bilet gratuit pe acelaşi zbor, adică vor călători doi pasageri”, a adăugat Duru.

„Din România vom opera de la Bacău şi de la Bucureşti Băneasa către Roma Fiumicino. De aici, pasagerii noştri vor putea lua zboruri de legătură către alte destinaţii în Italia, operate tot de Aeroitalia, Milano Bergamo, Olbia Sardinia şi Palermo Comiso în Sicilia.

Agenţiile de turism sunt foarte importante pentru noi şi am dedicat pe site-ul nostru o secţiune specială unde acestea se pot înregistra şi emite biletele din această zonă. Au anumite avantaje, evident”, a mai spus oficialul companiei.

Maib inaugurează noul oficiu central digital la Chișinău

Maib, cea mai mare bancă din Moldova, a inaugurat noul său sediu central în inima Chișinăului. Oficiul este situat în vecinătatea Parcului Central „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din Chișinău și a fost denumit maib park. Are aspectul unui campus tehnologic din Silicon Valley și este conceput pentru a fi versatil din mai multe perspective:

– consolidează reputația maib ca angajator de top a talentelor în Moldova;

– poziționează maib ca bancă lider cu cele mai bune servicii pentru clienții săi;

– permite lucrul flexibil și agil, lucrul în echipă și colaborarea pentru a crea produse digitale inovatoare;

– evidențiază centrarea maib pe deschidere, transparență și sustenabilitate.

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Trei cercetători care au lucrat la rachetele hipersonice ale Rusiei, anchetaţi pentru trădare
Articolul anterior
Calea ferată din Crimeea pe care rușii transportau arme a fost aruncată în aer
Articolul următor