Rutele de troleibuze din Capitală în care vor apărea primele taxatoare electronice, începând din luna martie

Rute cu peste 20 de unităţi de transport sunt propuse pentru pilotarea taxării electronice în transportul public din capitală.

Contactat de IPN, directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a exemplificat rute ca 22, 10, 4, 8, 12 sau 24. Agentul economic care va efectua testarea va alege două dintre ele. Deocamdată, la o ședință comună, s-a decis doar asupra procesului tehnologic.

Dorin Ciornîi a mai spus că instruirea conductorilor de troleibuz în utilizarea echipamentului de taxare electronică va începe peste o săptămână și va dura în jur de două săptămâni.

Autorităţile municipale îşi propun să înceapă testarea taxării electronice din luna martie. Costul călătoriei va rămâne acelaşi – 2 lei. Pe rutele selectate pentru proiect, pasagerii vor putea fie să cumpere bilet, fie să plătească costul călătoriei cu cardul bancar. Aceștia vor fi ajutați de conductori.

Testarea va dura o perioadă de până la şase luni și va fi efectuată de către companiile MasterCard şi VISA, care vor suporta toate cheltuielile.

Sunt zece ani de când autoritățile municipale își propun să implementeze taxarea electronică în transportul public municipal. În 2010, Primăria anunța că, cel târziu în 2012, locuitorii capitalei nu vor mai trebui să cumpere bilete de la taxator, pentru că vor achita costul călătoriei cu un card electronic. După aceasta, în repetate rânduri, autoritățile au anunțat amânări și termene noi.

Doi frați moldoveni, împușcați mortal în timpul unei nunți la Moscova. Unul dintre ei era mire
Articolul anterior
Legenda televiziunii americane, Larry King, a decedat după infecția cu Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante