S-a stins artista Cornelia Catanga. Nu credea în Covid și a stat acasă până în ultima clipă

Artista româncă de muzică lăutărească Cornelia Catanga a murit la vârsta de 63 de ani, la Spitalul Universitar din București. Potrivit apropiaților, artista nu crea în Covid, a stat acasă, iar când nu mai putea să respire a fost chemată ambulanța.

„Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”, a scris Mara Bănică pe pagina sa de Facebook vineri dimineaţa, în jurul orei 6,00.

Jurnalista a povestit că Aurel Pădureanu, soţul Corneliei Catanga, a sunat-o imediat după deces.

„M-a sunat plângând, că a murit Cornelia. Nu mi-a venit să cred. Cu greu s-a liniştit şi abia am putut să înţeleg ce s-a înţâmplat. Mi-a povestit că îi era rău, că nu mai putea să respire şi au chemat ambulanţa. La Spital i s-a făcut testul Covid, iar acesta a ieşit pozitiv. Medicii au vrut să o intubeze, dar Cornelia a făcut stop cardiorespirator. Nu a rezistat“, a declarat ea pentru Antena 3.

Jurnalista a mai afirmat că soţul Corneliei Catanga nu credea în Covid. „Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa…Este cumplit ce s-a întâmplat”, a mai spus jurnalista pentru Antena 3, conform adevarul.ro.

O moldoveancă va sta 7 ani după gratii pentru exploatarea sexuală a unei femei în Dubai

Datorită eforturilor procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, a  fost posibilă condamnarea unei femei de 35 de ani pentru comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane (art.165 alin.(2) lit.d) din Codul penal).

Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 16 februarie 2024, inculpata  a fost recunoscută vinovată, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani și 6 luni, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de angajare a persoanelor în câmpul muncii și de a exercita activități conexe transportării de persoane pe o perioadă de 3 ani. 

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, inculpata, la începutul anului 2014, aflându-se în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite, acționând împreună și prin înțelegere prealabilă cu o altă femeie, care a decedat și cu un bărbat, ( în privința căruia a fost pronunțată deja o decizie irevocabilă de condamnare pentru trafic de ființe umane), în scop de profit, precum și urmărind scopul exploatării sexuale comerciale a persoanei, prin înșelăciune, au indus în eroare o femeie privind faptul angajării în or. Dubai în calitate de vânzătoare la un magazin, pentru un salariu atractiv. Abuzând de poziția de vulnerabilitate, manifestată prin situația financiară precară a victimei, au organizat perfectarea actelor și transportarea acesteia în orașul de destinație, ulterior cazând-o împreună cu alte femei și deposedând-o de pașaport.

Prin aplicarea violenței fizice și psihice față de victimă, sub pretextul că au cumpărat-o la prețul de 1500 dolari SUA, au exploatat-o sexual, prin organizarea prestării de către ultima, a serviciilor sexuale diferitor clienți, până la începutul anului 2017, atunci când victima a reușit să fugă.

Inculpata a pledat nevinovată.

Tânăr de 24 de ani, agresiv în trafic! Are deja acumulate 12 puncte de penalizare pentru diferite abateri. VIDEO!

Aseară, în comuna Bubuieci, un tânăr de 24 de ani la volanul unui BMW a efectuat mai multe manevre periculoase, punând în pericol atât viața personală, cât și a altor participați la trafic.

Astăzi, polițiștii au identificat și documentat șoferul. Acestuia i-a fost întocmit un proces – verbal pentru încălcarea regulilor de circulaţie rutieră prin comportament agresiv, acțiune săvârșită repetat în cursul aceluiaşi an de către o persoană sancţionată deja pentru această contravenţie sau care a generat riscul producerii unui accident de circulație.

Procesul – verbal a fost remis Instanței de Judecată pentru primirea unei decizii conform competenței. În iulie 2023, șoferul a fost documentat pentru condus agresiv și sancționat de către instanța de judecată, iar în luna octombrie 2023 i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe un termen de 30 zile.

Bărbatul are deja acumulate 12 puncte de penalizare pentru diferite abateri în trafic.

Dorin Galben a cerut-o în căsătorie pe Violeta Scrișu pentru a doua oară, în Dubai. Ce i-a dăruit de această dată

Acum o săptămână, Dorin Galben a cerut-o de nevastă pe Violeta Scrișu. După cererea acceptată, cei doi au zburat spre Dubai pentru a sărbători momentul frumos din viața lor. Iar fiindcă dragostea este la maxim, Dorin a cerut-o în căsătorie pe Violeta, a doua oară, scrie ea.md.

Jurnalistul a povestit într-o postare pe Instagram că și-a cerut iubita în căsătorie pentru a doua oară și i-a oferit inelul pe care l-a procurat câțiva ani în urmă. Unul mai simplu, dar foarte important pentru el.

Jurnalistul a povestit într-o postare pe Instagram că și-a cerut iubita în căsătorie pentru a doua oară și i-a oferit inelul pe care l-a procurat câțiva ani în urmă. Unul mai simplu, dar foarte important pentru el.

„Am cerut-o în căsătorie pentru a doua oară pe Violeta Scrișu. De aceasta dată cererea a fost una simbolică. Vă explic imediat de ce. Inelul pe care-l puteți vedea în ultima fotografie I-am cumparat acum 7 ani. Așa gusturi aveam eu la vârsta aia. Mă gândeam s-o cer de soție atunci (la 3 ani de relație), dar am înțeles că ambii eram nepregătiți și am decis să amân acest pas. I-am dat timpului timp și ambii nu regretam asta… Inelul este unul simplu și l-am luat de la un magazin de la noi. Am dat pe dânsul un salariu și jumătate – pe care-l primeam atunci (nu foarte mare). Pentru mine el are mai mult o valoare emoțională și demonstrează că știam de foarte mult timp că Violeta va fi soția mea. Știam că într-o buna zi vom forma o familie și că asta se va întâmpla când vom dori noi, dar nu când va spune gura lumii”.

Și de a două oară, Violeta a acceptat cererea.

Jurnalistul Dorin Galben și-a cerut iubita în căsătorie acum o săptămână.

Prezentatorul i-a dedicat iubitei sale o piesă de dragoste care a fost concepută și creată chiar în cinstea acestui eveniment.

Din spusele lui Dorin Galben, cei doi formează un cuplu de aproape 10 ani.

România trimite încă 50.400 doze de vaccinuri către Republica Moldova
Articolul anterior
Coronavirus: explozie de cazuri în rândul copiilor. În spitalele din Chișinău aproape că nu mai sunt paturi libere
Articolul următor