S-a stins din viață actorul Victor Drumi

Colectivul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” anunță cu profundă durere și regret că azi, 16.06.2020, la vârsta de 70 de ani, s-a stins subit din viață distinsul actor de teatru și film Victor Drumi.

separator

,,Personalitate marcantă a teatrului național, maestrul Victor Drumi și-a dedicat toată viața dezvoltării culturale a țării, reușind să creeze pentru societate adevărate valori.

Victor Drumi s-a născut la 24.01.1950, în or. Bălți. A absolvit Institutul de Stat al Artelor „Gavriil Musicescu”, azi Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, secția actor de teatru și film (1972). A fost actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți (1972-2000) și la Teatrul Național „Mihai Eminescu” (2000-2020). Debutează în rolurile Eftimii, Grecu – „Iorgu de la Sadagura” de V. Alecsandri (1972).

De atunci până în prezent a jucat în circa 100 de spectacole.

Roluri memorabile: Dumitrache – „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale; Bambalon – „Muntele” de D. R. Popescu; Ianke – „Take, Ianke și Cadîr” de V.I. Popa; Avocatul – „Preșul” de I. Băieșu; Omul cu baston – „Buzunarul cu pâine” de M. Vișniec; Copilul cu barbă – „Desfacerea gunoaielor” de M. Sorescu; Soldatul – „Delir în doi” de E. Ionesco; Spancioc – „Bastarzii” de D. Matcovschi; Statuia – „Zăpezile de altădată” de D. Solomon; Kislearski – „12 scaune” de Ilf și Petrov. A semnat regia spectacolului „Micul flașnetar” de L Ustinov. În 2013 s-a filmat (rolul lui Fane) în „La limita de jos a cerului”, un film românesc, regizat de Igor Cobîleanschi. Premii și distincții: „Maestru în Artă” al R. Moldova; Festivalul Național de Teatru (2004) – Premiul pentru „Cel mai bun rol masculin”, plan II (pentru rolul lui Spancioc în spectacolul „Bastarzii”).

Toți cei care l-am cunoscut, împreună cu iubitorii de frumos, resimțim golul imens pe care l-a lăsat în urmă maestrul.

Exprimăm întreaga noastră compasiune soției, Alexandra Drumi, copiilor Victoria și Draga, surorii Ludmila Cerguță, tuturor celor care l-au iubit, admirat și prețuit ca om și ca personalitate de excepție.

Vei rămâne mereu în inima noastră”, se arată în mesajul colegilor.

Bilanț alarmant! 12 persoane infectate cu Coronavirus au decedat în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
La mulți ani pentru actorul Ghenadie Gâlcă, care astăzi este sărbătorit!
Articolul următor
Alte articole interesante