S-au alăturat campaniei la nivel mondial! Femeile din Moldova aleg să poarte roșu pentru a spune ,,Stop” violenței sexuale

În fiecare an, în luna aprilie, comunitatea mondială organizează campania ,,Red My Lips”. În special femeile, aleg să poarte culoarea roșie în vestimentație sau pe buze, pentru a promova mesajul campaniei și a spune ,,Stop” fenomenului de violență sexuală.

separator

Campania Red My Lips se organizează la nivel mondial anual, în luna aprilie (Sexual Assault Awareness Month) și este menită să sporească vizibilitatea și conștientizarea fenomenului de violență sexuală față de femei și violență domestică.

Mai multe femei din țara noastră s-au alăturat campaniei, îndemnându-i și pei din jur să se alăture inițiativei de sensibilizare a opiniei publice.   ,,Violența sexuală nu este cauzată de vestimentație, machiaj aprins sau „atunci când îți lași garda jos”. Este cauzată de decizia unei persoane de a abuza fizic și psihologic pe altcineva. Or până în momentul în care vom recunoaște și vom aborda această realitate, pandemia mondială a violenței sexuale va continua.
În anul 2019, A.O. ”Acțiune pentru Justiție” și-a asumat inițiativa să desfășoare la nivel local această campanie, cu scopul de a sensibiliza, sprijini și solidariza societatea cu victimele violenței sexuale și violenței domestice, și să lupte împotriva miturilor și stereotipurilor despre viol și blamarea victimelor.”

Pentru a te alătura și tu campaniei, poartă roșu în aprilie și publică imaginea cu hashtag-urile #RedMyLips, #RedMyLipsMD și #OnlyYesMeansYes.

alte Articole interesante