S-a identificat substanța de deratizare, care a ucis trei oameni într-un bloc din Timișoara. Totodată, un alt bloc din oraș a fost evacuat

Tragedie la Timișoara. Insecticidul care a ucis trei oameni în urma unor proceduri de deratizare într-un bloc, se numește „Delicia – Gastoxin”, ce conține fosfura de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare.

separator
Fosfura de aluminiu, sau AIP, este foarte toxică, relatează tion.ro, citând surse din rândul anchetatorilor.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au confirmat, oficial, numele substanței care a curmat viețile a trei oameni. „În procesul de deratizare a fost folosit un insecticid denumit «Delicia – GASTOXIN», ce conţine în compoziție fosfura de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială”, au transmis aceștia.

Fosfura de aluminiu este un pesticid ieftin, disponibil într-o varietate de forme (tablete, praf, granule etc.). Acest pesticid este folosit, de regulă, în industria prelucrării cerealelor, pentru combaterea rozătoarelor din depozitele de cereale.

Fosfura de aluminiu afectează inima, plămânii, rinichii și ficatul La om, toxicitatea apare datorită ingerării fosfurii de aluminiu sau prin inhalare, absorbție la nivelul pielii sau prin pătrunderea substanței prin leziuni.

După ingerare, pesticidul eliberează rapid fosfină – un gaz toxic – în stomac, ceea ce provoacă o intoxicație sistemică. Sunt afectate inima, plămânii, rinichii și ficatul. Intoxicația se manifestă prin aritmii cardiace, acidoza, hipotensiune, edem pulmonar, amețeli, stări de greață, vomitat, ataxie, amorțeli, probleme digestive, cefalee, slăbiciune musculară, convulsii. Persoanele expuse la această substanță toxică pot dezvolta în timp probleme cu rinichii.

Totodată, un alt bloc din Timișoara a fost evacuat. ISU a descoperit că deratizarea a fost făcută cu aceeași firmă ca în blocul în care au murit trei oameni ISU Timiș a dispus evacuarea unui bloc din Timișoara de pe strada Vaida-Voievod nr. 1, după ce la etajul 4 a fost descoperit un apartament care făcuse operațiunea de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă care a făcut deratizarea în blocul din strada Miorița, nr.8 în care au murit trei oameni.

”S-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă. Ușa apartamentului este sigilată cu banda adezivă. Sunt evacuate 31 de persoane”, a anunțat ISU Timiș.

Amintim că doi copii din Timișoara, unul de 3 ani și altul de zece zile, și mama acestuia din urmă, în vârstă de 29 de ani, au murit, iar alte 17 persoane au ajuns în spital. Cu toții locuiau într-un bloc din Timișoara unde de curând a avut loc o amplă operațiune de dezinsecție, de către o firmă privată.

sursa: www.libertatea.ro

Accident grav la Ocnița: un bărbat de 41 de ani s-a stins pe loc
Articolul anterior
Meteorologii anunță că iarna este foarte aproape
Articolul următor
Alte articole interesante