S-a stins din viață actrița cu origini basarabene Tamara Buciuceanu-Botez

Tamara Buciuceanu Botez a murit, marţi, la Spitalul Elias din București, transmite mediafax.ro. Actriţa a fost internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii octombrie, iar în ultimele zile, starea sa de sănătate se agravase.

separator
Actriţa Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din Bucureşti, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat.

Tamara Buciuceanu este una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur. Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film.

Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chiriţa din „Chiriţa în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de preţuire a impresionantei activităţi artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Dumnezeu s-o odihnească!

Geamul troleibuzului din capitală nu a crăpat din cauza focurilor de armă. Ce spune poliția
Articolul anterior
Șapte exerciții pentru eliminarea congestiei limfatice, dacă stai mult timp pe scaun
Articolul următor
Alte articole interesante