S.A. Termoelectrica: tarifele la agentul termic livrat locuitorilor capitalei nu vor fi majorate

Termoelectrica S.A. dezminte informația precum că ar fi solicitat majorarea tarifului la energie cu 16%, așa cum au scris unele portaluri de știri.

separator
Într-o scrisoare pe site-ul ANRE, furnizorul prezintă calculele medii anuale pentru anul 2019 a prețului pentru energia electrică produsă și tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor. Astfel, tarifele/prețurile medii anuale au fost interpretate greșit ca mărime a tarifelor/prețurilor solicitate de a fi aprobate.

În cele ce urmează, Termoelectrica S.A vine cu o explicație în acest sens:

,,Menționăm că nu doar Termoelectrica S.A. a prezentat calculele tarifelor pentru anul 2019, dar toți titularii de licențe din toate sectoarele de gaze naturale, electroenergetic, termoenergetic și a sectorului serviciului public de apă și canalizare, conform Regulamentului ANRE privind procedurile de prezentare şi de examinare a cererilor titularilor de licenţe privind preţurile şi tarifele reglementate nr. 286/2018 din 17.10.2018, în care este menționat faptul că toți titularii de licențe sunt obligați anual să prezinte calculele tarifelor/prețurilor.

Documentul publicat pe site-ul ANRE prezintă calculele prețului pentru energia electrică produsă și tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor, mediu anual pentru anul 2019 și a fost prezentat conform regulamentului vizat.

Termoelectrica S.A. precizează că nu a solicitat majorarea prețului la energia electrică ci menținerea tarifelor aprobate încă din anul 2011, după cum urmează:

– de la sursa nr.1 (pentru S.A. ,,CET-2”) – 158,63 bani/kWh(fără TVA);

– de la sursa nr.2 (pentru S.A. ,,CET-1”) – 166,14 bani/kWh(fără TVA).

Totodată, și pentru energia termică livrată consumatorilor, Termoelectrica a solicitat menținerea tarifului actual, ce constituie 1122 lei/Gcal (fără TVA), intrat în vigoare din 1 mai 2017, fără ajustări de tarife.

În scrisoarea, la care face referire autorul, concret este indicat că Termoelectrica SA solicită menținerea tarifelor/prețurilor în vigoare, celor din 2011 și din 2017.

Omul de afaceri român Radu Mazăre se însoară astăzi în penitenciar
Articolul anterior
Un polițist, în vârstă de 44 de ani, de la postul vamal Sculeni a decedat subit. Bărbatul avea 3 copii
Articolul următor
Alte articole interesante