Să ne amintim cele mai uimitoare citate ale poetului Mihai Eminescu!

Astăzi, 15 ianuarie 2022, se împlinesc 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Să ne amintim cele mai răsunătoare citate ale geniului literaturi române!

separator

1. Stejarul nu creşte pretutindenea; buruienile, în tot locul.

2. Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac.

4. Nu, dreptatea nu-i nimic fără putere.

5. Poate că povestea este partea cea mai frumoasă a vieţii omeneşti… cu poveşti ne leagănă lumea, cu poveşti ne adoarme… Ne trezim şi murim cu ele.

6. Poezia – trandafirul ce creşte în potir de aur, sufletul frumos.

7. Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul.

8. Înţelepciunea populară este mai preţioasă decât aurul.

9. Adevărul este crud, dar numai el foloseşte.

10. Oamenii se împart în două categorii: unii caută toată viața și nu găsesc, alții găsesc și nu sunt mulțumiți.

11. A nu iubi nu e nimica, a nu putea iubi e grozav.

12. Totul ia timp… și timpul ia tot.

13. Sărac e cel ce se simte sărac, căruia îi trebuie neapărat mai mult decât are.

14. Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.

15. Dumnezeu nu e în cer, nu-i pe pământ; Dumnezeu e în inima noastră.

16. Atingerea absolutului e fericirea supremă, iubirea împlinită e doar o treaptă spre fericire.

17. Fiecare lucru poartă în sine însăși măsura sa.

18. Dacă nu pricepem ceva, să zicem mai bine că nu pricepem decât să-i dăm o explicație falsă.

19. Ca să-ţi dai seama de nivelul culturii generale a unei naţii, trebuie să vezi ce idoli are.

20. Cand te lauda lumea, asculta-o, numai lauda ce ti-o aduci tu singur n-o asculta. Vei vedea ce frumos se reduc laudele lumii la nimic si cum inveti a pretui exact valoarea propriilor tale acte.

21. Prietenia e transformare a iubirii, ea nu depinde de sex, de aceea e mai pură.

22. Ce e amorul? E un lung prilej pentru durere.

23. Mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele maide sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii.

24. Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.

25. Cine nu minte niciodată e natura.

26. Geniul, în zdreanță sau în veșminte aurite, tot geniu rămâne.

27. Spuneti-mi despre dansa tot raul din lume, de vreti sa-nnebunesc, ca-i hetera, ca-i monstru, ca-i satan… o iubesc.

28. De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâşiem…

29. Poți avea totul fără să ai nimic și poți să nu ai nimic având totul.

30. Nu noi suntem stăpânii limbei, ci limba e stăpâna noastră.

31. Contrazi-te singur şi vei găsi pace.

32. Fără muncă nu există bunăstare, fără adevăr nu există cultură.

33. Fiecare om e o întrebare pusă din nou spiritului Universului.

34. Cu sabia n-a fost luată însă nici Bucovina de austriaci, nici Basarabia de ruşi, ci prin fraudă.

35. A rosti numele Basarabia e una cu a protesta contra dominaţiei ruseşti. Numele “Basarab” şi “Basarabeni” există cu mult înaintea vremii în care acest pământ devenise românesc; acest nume singur este o istorie întreagă.

36. Un amor care se sfârşeşte cu amiciţie, nu a fost amor.

37. Un om intelept cunoaste pe un nerod, caci nerod a fost fiecare in viata-i; dar un nerod nu recunoaste un intelept, caci n-a fost niciodata intelept.

38. Limba este însăşi floarea sufletului etnic al românimii.

39. Echilibrul în stat e ca sănătatea în corp.

40. Adevărul este stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul.

41. Copiii români sunt încărcaţi cu materii atât de multe şi atât de diverse, încât nici profesorii, nici şcolarii nu se pot orienta în capetele lor. Aceşti copii nu învaţă nimic, pentru că memoria nu păstrează nimic nepriceput, nerumegat, unde interesul viu şi judecata copilului n-au jucat nici un rol. Singurul efect al încărcării memoriei cu lucruri pe care nu le poate mistui e sila şi scârba copilului de carte. La acest rezultat au ajuns aproape toate şcoalele la noi. Vezi tineri care au învăţat latineşte, greceşte, istoria universală, logică şi psihologie, ştiinţe naturale, geografie în toate clasele, drept administrativ, economie politică, au trecut bacalaureatul şi… cu toate astea, nu ştiu a scrie o frază corectă, iar a doua zi după ce au părăsit şcoala au uitat tot…

42. Geniul n-are moarte, dar nici noroc.

43. Copilului nu aur, nu mătase, nu viaţă bună, ci iubire îi trebuie.

Iuliana Beregoi, fermecătoare la un eveniment. Puștoaica-fenomen de 18 ani i-a cucerit total pe fanii săi

Iuliana Beregoi se bucură de o carieră de invidiat și de o popularitate inimaginabilă pe rețelele de socializare. Cântăreața din Republica Moldova are o comunitate de peste 1,3 milioane de urmăritori pe contul său de Instagram, unde postează deseori fotografii din viața sa. 

Recent, puștoaica în vârstă de doar 18 ani și-a cucerit total fanii cu ultima sa postare. Artista a fost prezenta la un eveniment unde a ales să poarte o rochie scurtă, albă, foarte elegantă, pe care a asortat-o cu sandale cu toc albe și o jachetă de iarnă în aceeași nuanță. Iuliana nu a uitat nici de accesorii, astfel că la ținuta sa a adăugat un colier strălucitor și un inel finuț. 

Postarea artistei a strâns rapid peste 32 de mii de aprecieri și sute de comentarii. Fanii au luat cu asalt secțiunea de comentarii și au complimentat-o pe frumoasa cântăreață cu cele mai frumoase cuvinte: „Ești uimitoare”/ „Atâta frumusețe nu am mai văzut”/ „Când ne dai rețeta frumuseții?”/ „Ești perfectă”/ „Cum faci să fii așa frumoasă?”. 

Iuliana Beregoi și-a făcut cadou o mașină de 90.000 de euro

Cu ocazia majoratului, Iuliana și-a făcut un cadou la care mulți nici măcar nu pot visa: un bolid de 90.000 de euro pe care l-a cumpărat din banii strânși de ea până acum. A făcut această achiziție chiar înainte de a lua permisul de conducere, încrezătoare și motivată că în curând va fi șoferiță.

„Visurile devin realitate dacă muncim, dacă ne înconjurăm de oamenii potriviți și dacă ne urmăm inima. Vă iubesc și vă mulțumesc pentru că ați fost și sunteți alături de mine”, a scris Iuliana pe Instagram, în dreptul unor poze în care a pozat mândră lângă mașina scumpă.

„Mașina mi-am cumpărat-o singură, cadou pentru mine, am muncit foarte mult pentru ea și mă bucur enorm de mult că, în sfârșit, e aici pentru mine”, a declarat Iuliana.

sursa: wwwprofm.ro

La aproape 44 de ani Ana Lesko arată demențial! Cum s-a fotografiat recent

La aproape 44 de ani, pe care-i va împlini la începutul lui ianuarie, Anna Lesko este un exemplu pentru multe femei. Admirată și invidiată deopotrivă, aceasta își folosește contul de Instagram pentru a ține legătura cu fanii și pentru a le arăta crâmpeie din viața ei. Nu lipsesc nici pozele cu o doză crescută de senzualitate și nici cele în care-și arată ținutele care-i evidențiază atuurile fizice.

Ocupată cu proiectele profesionale, dar mereu atentă să arate ca scoasă din cutie, Anna a pozat într-o rochie pe care nu multe femei ar avea curaj să o poarte. Decoltată, cu decupaje și cu crăpătură lungă pe picior, completată cu un ham cu curele, ținuta i s-a potrivit mănușă artistei de peste Prut. 

Debordând de încredere și cu senzualitatea caracteristică la purtător, Anna a privit cuceritor spre camera foto, iar efectul scontat a fost atins, căci fanii au fost de-a dreptul impresionați. „Ești foarte frumoasă”; „Superbă”; „Ești cea mai tare”, i-au scris cei care au dat de poza vedetei.

Secretele Annei Lesko pentru o siluetă fără cusur: sport și alimentație sănătoasă

Anna Lesko reușește să facă furori cu aparițiile sexy, însă ea susține că nu este adepta dietelor drastice. Din când în când, însă, urmează o dietă de detoxifiere. De asemenea, a renunțat la pâine, dulciuri și la alimentele prăjite.

„Pâine nu mănânc de foarte mulți ani.(…) Mănânc aproape orice, dar încerc să nu amestec. Mănânc tot ce e verde: broccoli, sparanghel, fenicul. Mănânc foarte multe chestii bogate în toate cele și multe ciorbe. Mai puțin prăjeală și foarte mult pește. Acesta nu se numește regim, e un mod de viață sănătos. Dulciurile nu prea-mi plac și ăsta cred ca este un plus pentru mine. Mănânc și fasole verde, mazăre, năut, linte”, declara Anna Lesko în cadrul unui interviu.

sursa: www.profm.ro

Un pacient și-a omorât cardiologul în cabinet, pentru că nu voia să-i elibereze un certificat care să-l declare apt pentru condus

Un medic cardiolog a fost împușcat mortal de un pacient în cabinetul său din Favara, zona Agrigento, Sicilia. Suspectul, un bărbat de 47 de ani, a fost prins și arestat la scurt timp după incidentul șocant petrecut marți după-amiază. Gaetano Alaimo, 65 de ani, era un medic apreciat în comunitate, scrie digi24.ro.

A fost ucis cu mai multe focuri de armă în sala de așteptare a clinicii de reabilitare cardiologică la care lucra, în fața mai multor angajați, potrivit Corriere della Sera. Suspectul, Adriano Vetro, 47 de ani, era un pacient al medicului, nemulțumit că acesta nu i-a eliberat un certificat de care avea nevoie pentru reînnoirea permisului de conducere. Potrivit sursei citate, Vetro suferă de o afecțiune cardiacă ce i-ar fi limitat dreptul de a conduce vehicule. Bărbatul le-a spus polițiștilor că ar fi fost dispus să urmeze o procedură chirurgicală în urma căreia ar fi fost declarat apt pentru condus, dar că mai întâi avea nevoie de permis.

Adriano Vetro a fost reținut la scurt timp după crimă în casa sa, unde a fost găsită și arma, despre care spune că a găsit-o. Din anchetă rezultă că suspectul era de ani de zile pacientul medicului Gaetano Alaimo, dar în ziua crimei nu avea programare. În trecut, cei doi au avut mai multe discuții aprinse pe tema certificatului de care Vetro avea nevoie pentru permisul de conducere. Marți după-amiază, suspectul a intrat pe ușa clinicii și s-a îndreptat spre cabinetul cardiologului. L-a întâlnit în sala de așteptare, unde a scos arma și l-a împușcat, după care a fugit.

Suspectul se află acum în arestul din Agrigento.

Fetiță de 9 ani din România, violată și căsătorită de trei ori după ce a fost făcută sclavă în Anglia
Articolul anterior
Astăzi se împlinesc 172 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu!
Articolul următor