Saci cu mere care se strică, la intrarea într-o localitate din Moldova

Anul acesta, Moldova a avut parte de o roadă bogată. Livezi doldora de fructe au bucurat producătorii și oamenii de rând. Totuși, când s-a ajuns la comercializarea produselor, fermierii s-au ciocnit cu problema că nu au unde își vinde marfa. Nimeni nu le-a cumpărat-o nici măcar cu câțiva bani kilogramul. Așa că multe fructe s-au stricat pe copaci, iar altele în grămezi adunate la marginea livezilor.

separator

Ți se rupe sufletul! O movilă de saci cu mere se strică la intrarea în satul Găureni, raionul Nisporeni. Fructele crescute pe ogoarele de aur ale Moldovei nu trebuiesc nimănui! Ce păcat!

,,Am mers acum trei săptămâni în satul meu de baștină Găureni din raionul Nisporeni și am văzut la intrarea în sat mulți saci cu mere. Am crezut că pomicultorul o fi așteptând vreo unitate de transport, pentru a le vinde. Azi am trecut iarăsi prin sat. Movila era nemișcată, doar un sac era deschis și m-am uitat cu tristețe cum putrezesc în el merele… La ce bun mai avem un Minister de resort, dacă el nu poate ajuta țăranul nostru să-și recupereze măcar cheltuielile? Cine să-i învețe cum să găsească piață de desfacere? De ce ministrul Nicolae Ciubuc este preocupat de vinderea pământului străinilor, dar nu de deschiderea unor fabrici de producere a sucurilor naturale? „Nu mai scăpăm până la moarte de sapa de lemn. Bine că măcar copiii noștri au altă viață peste hotare”, au zis azi necăjiții mei săteni”.

Maria Ciobanu, deputată

Cum hidratezi intens tenul în sezonul rece!
Articolul anterior
S-a inspirat de la sora sa? Ce nume i-a ales Pippa Middleton fiului ei
Articolul următor
Alte articole interesante