Salariul mediu în Moldova constituie 8.468 lei, conform datelor Biroului Național de Statistică

Salariul mediu în Republica Moldova constituie 8 468 de lei, conform datelor Biroului Național de Statistică (BNS), acumulate în primele trei luni ale acestui an.

Cel mai mul câștigă angajații din domeniul informații și comunicații – circa 20 de mii de lei, iar cel mai puțin cei care se ocupă cu agricultura, sivicultura și pescuitul  – peste 4 800 de lei. Venitul lunar este în creștere cu 10,9 la sută comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, dar în scădere cu 4,4 procente față de ultimele trei luni ale anului precedent.

Astfel, față de primele trei luni ale anului 2020, în majoritatea activităților economice s-au înregistrat creșteri salariale, cele mai semnificative fiind în sănătate și asistență socială, activități financiare și de asigurări, informații și comunicații.

Însă, comparativ cu ultimele trei luni din 2020, în toate activitățile economice, în afară de sănătate și asistență socială, au fost înregistrate scăderi ale câștigului salarial, acestea fiind determinate în principal de acordarea premiilor anuale.

Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, industria extractivă, agricultură, silvicultură și pescuit.

sursa: www.tv8.md

China anunţă că a depistat primul caz din lume de infecție cu gripă aviară H10N3 la om
Articolul anterior
Fermierii autohtoni, nevoiți să aducă muncitori de peste hotare la culesul cireșelor. Moldovenii nu mai vor să lucreze cu ziua
Articolul următor
Alte articole interesante