Sălile de concerte și casele de cultură se deschid

Instituțiile teatral-concertistice și casele de cultură își vor redeschide ușile pentru spectatori, însă cu unele condiții.

Potrivit deciziei, acestea vor trebui să activeze la o capacitate de 50% din numărul de locuri și cu prezența maximă de 250 de persoane, pentru a putea gestiona eficient fluxurile de vizitatori și asigura respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice.

Decizia a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

De asemenea, unitățile de alimentație publică de orice tip vor putea comercializa produsele la pachet, în intervalul orelor 22:00- 07:00, fiind interzisă consumarea acestora în interiorul localurilor.

Cu toate acestea, activitatea cinematografelor va fi restricționată în continuare, întrucât cele mai multe cinematografe sunt în Chișinău, Bălți și alte municipii, în care numărul de cazuri noi este în creștere.

În urma analizei evoluției situației epidemiologice, CNESP constată că situaţia epidemiologică este nefavorabilă. În ultimele 5 săptămâni, în mediu, au fost înregistrate circa 3.000 de cazuri pe săptămână.

La data de 4 februarie 2021 în supraveghere medicală se aflau 15.428 persoane, dintre care 2.472 sunt internate în spital, iar 3.248 se află în tratament la domiciliu.

Se menționează că, în dependenţă de evoluţia şi tendinţa situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

sursa: www.stiri.md

Încă un angajat medical din Moldova, răpus de virusul Covid-19
Articolul anterior
Video. Susținătorii lui Navalnîi nu mai au loc în închisori. Condiții de detenție dureroase
Articolul următor
Alte articole interesante